kuntermedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle bir konu açılmışken hocam izninizle bende bir soru sormak istiyorum. E devlette 2025 'e kadar askerlikle ilişkisi yoktur olarak gözüküyorum. 2020 yılında mezun oldum, fakat 1 yıldır diplomayı almadım. Yani tam olarak okulla ilişkim kesilmedi galiba. Benim bu durumda ne yapmam lazım? Diplomayı aldığım an yoklama kaçağı mı olacağım? Diplomayı almadan askerlik şubesine gidip bu konuda bilgi mi vermem gerekiyor, yoksa diplomayı aldıktan sonra erteleme isteği için mi gitmeliyim? Bilgili hocalarımız cevaplarsa çok memnun olurum.
Diplomayı almamış olmanız tecilinizin sonsuza kadar devam edeceği anlamına gelmez. Sonuç olarak mezun olmuşsunuz. Mezun olduktan sonra 2 ay içerisinde mezunluk durumunu askerlik şubesine bildirmeniz gerekiyordu diye düşünüyorum.
Alıntı
Ön Lisans ve Lisans Üniversite Mezunu askerlik tecil hakkı mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıldır. Ancak bu süre 28 yaşınızı tamamlayacağınız yılın sonuna kadar olabilir. Örnek 1: Üniversitede herhangi bir bölümden 2020 yılında mezun olan bir kişi 2022 yılına kadar askerliğini erteletebilir.