Hocam bu gibi durumlar asırlardır var olan ve cevaplanan sorulardır.bakin yüzyıllar öncesinde bile tartışılmış sorulardır.her şeyin altında bir şey arayacaksınız, arkadaşların dediği gibi 3-5 sene önce çıkmış kitabın veya cevabın neden bugün guncellestirildigidir.gidin 3-5 sene önce cevaplanmış soruyu durup dururken neden şimdi guncellediniz diye sorun gündeme getirenlere...fetva kuruluna da neden işinizi yapıyorsunuz diye kizmanın alemi yok...ayrıca sizin sorduğunuz sorulara cevap vermediklerini nereden biliyorsunuz, ve sorularınızın cevaplarını 5 yaşındaki çocuk bile bilir.kim iscinin hakkını yemenin doğru olduğunu söyleyebilir...
ayıbın tarihi, ayıbı örtmez. ama tabi türk milleti olarak alışkınız balık hafızaya, unutulur ne de olsalara. hayır hocam ben unutmamayı tercih ediyorum, hortlatan kimse de eline emeğine sağlık diyorum.
5 yaşındaki cocugun bildiği şeyi diyanet bilmiyor demek ki(!) ya da işine gelmiyor

ayrıca bu mantık da yanlış. islami çevrede yetişen bir çocuk ona bakarsanız zinayı da bilir, diğer islami kuralları da. o zaman fetvaya gerek yok.
yani şu saçmalıgı savunacaksınız diye konuştukça batıyorsunuz, neyse. bu da szie son cevabımdı hocam. ben daha fazla batak muhabbete girmeyeceğim
selametle