Android oyun yazıp Google playda yayınlamak mantıklı mı sizce ?
Google Play Store'da 2 tane oyun, 1 tane de uygulama paylaşmış biri olarak söylüyorum, çok zevkli çok hoş bir süreç. Ama paranı bu uğurda riske etme. Google Play Store hintlilerin oyun ve uygulama piyasına hücumu yüzünden çok zalimleşti. Oyun veya uygulamanın reklamını yapacak en az 5 haneli bir rakamın yoksa kendini geliştirmek ve süreci deneyimlemek haricinde yaklaşma.
Tabi işini bilen her yerde kazanır. Hala oyun ve uygulama piyasasından para kazanmanın yolları var. Rekabetin az olduğu nişi bulabilirsin, ben cadılar bayramına oyun yapmıştım mesela. Yılda 1 geldiğinden bol paralı büyük şirketler domine etmiyor cadılar bayramı nişini. SEO, Play Store için hala aşırı mühim ve ASO diye geçer. Oyununu ya da uygulamanı Google Play'de yükseltme süreci websiteni yükseltme sürecinden farksızdır. Sadece postlar güncellemelere, SEO, ASO'ya dönüşür.
Yine de eşsiz bir yetenek oyun ve uygulama yazabilmek.
Kendini gerçekten verirsen ve sabırlı olursan pasif gelir sağlayabilirsin ama düzenli emek istediğindir bana daha çok aktif gelir gibi geliyordu. Sayısız alanda para kazanma imkanı sunar. İşe girmeni kolaylaştırır. Oyununun kaynak kodlarını da satabilirsin mesela. Ben satarak 350 dolar gibi hoş bir miktarı 0 sermayeyle cebime koymuştum. Online mobil oyun işleri alabilirsin. Yani kesinlikle yeni kapılar açar.
Son olarak madem atılacaksın bu piyasaya benden küçük bir piyasa sırrı sana, eğer oyununu çok küçük miktarlara paralı olacak şekilde koyar bir süre sonra ücretsiz yaparsan, Google Play Store'un anasayfasında "Ücretsiz Olan Oyunlar" başlığı altında yayınlanıyor ve bu
devasa bir reklam demek. Bu açık hala devam ediyor mu bilmiyorum ama denemeye değer.

Ben zamanında bu açığı keşfetmiş olsaydım, şu an belki paraların üzerinde uzanıyor olurdum
Hintliler bitirdi beni
Bu arada oyun için Unity, uygulama için SketchWare Studio kullan. SketchWare çok hızlı ve kolayca mobil cihazından ya da tabletten android uygulama üretmeni sağlar. (SketchWare firması battı, Play Store'dan kaldırıldı ama Arabware diye bir arabın YouTube kanalında bulmuştum modlu apksını. )
Hadi kolay gelsin kardeşim, benim yaşadıklarımı yaşama diye yazmak istedim bunları