Hocam merhaba, bende keratokonus mevcut. Size ilk vereceğim tavsiye ehliyetiniz yoksa ilk öncelikle bunu sisteme geçirmeden önce almaya çalışın, eğer sisteme geçtiyse ehliyet yönünden 5 senede bir yada 4 de olabilir sağlık kontrolune girmeniz isteniyor. Bu durum beni rahatsız ediyor. Sizin sorununuza gelecek olursak Dünya gözde ışın tedavisi oldum(yaklaşık 5 sene önce). Durup durmadığı hakkında bir fikrim yok. Tedaviler durdurmaya yönelik yapılıyor ve garantisi verilmiyordu benim zamanımda, operasyon 30dk civari sürüyor ve o an herhangi bir acı hissetmiyorsunuz sadece ışığa bakıyorsunuz. Sonrasında 3-4 gün gözünüz kapalı geziyorsunuz. Hatırladıklarım bunlar, umarım yardımcı olabilmişimdir. Sağlıklı günler.
cvp için çok tşk ediyorum. peki ilk muyanede hemen ameliyat kararı mı alındı? gözlük yazdırmak için gittim. adam topografi çektirdi. sonra hemen ameilyat olmamı söyledi. ben de 6 ay sonra tekrar kontrole geleyim öyle karar verelim dedim. Çok geç olabileceğini söyledi. Takip etmek gerekmiyor mu? en azından 3 ay sonra bir daha gel demesi gerekmez miydi?