siirvehikaye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam medeni kanunda tecavüzcünün karısıyla olan nikahı düşüyor mu? ikisinin ne kadar farklı şeyler olduğu ortada değil mi?
medeni kanun birak tecavuzu iliski sayılabilecek gorusmede bile her iki cinse de bosanma hakkı veriyor. bu kadar bilgisiz ama bol fikirli yorum gormedim hayatimda.

kaldi ki ben nikah dusuyor dusmuyorda degilim.

bir hakim çıkıp tecavüz büyük suc, ama evliliğininize zarar vermez dese ne kadar dogru olur mesela? (sizin yaklaşımıniz icin ornek verdim)

A faaliyetini yapmak B yi etkilemez gibi açıklamalar ile cok cok cok kotu bir davranis olan A'yi, B ye birsey olmayacagi fikrinin gölgesinde birakmaktir.

ilk mesajımı okursaniz neyi kastettigimi daha iyi anlayacaksiniz. tecavüz oluyor etek boyu konusuluyor, kadin cinayeti oluyor eve kacta geldigi konuşuluyor. yarin baldiz tecavuzi olursa da, acaba nikah dusuyor mu konuşulacak.

bunların sebebi de sonucu da hep bu şekildeki normallestirmele, hafiflestirmeler.

diyanet hangi kotu davranis neyi bozmazla ugrasacagina, hangi kotu davranis hangi kötülükleri getirir ile ugrassin. rabi gerçekten amaci islamin amaçladığı degerleri ve toplumsal yapiyi korumaksa.

olayin bug ini bulur gibi, sakiz orucu bozmaz misali, ne kadar kirli sey varsa boyle abuk sabuk aciklamalarla asinalastiriliyor.

benim derdim bu