Böyle konuları görünce kafayı yiyorum. Ülke ekonomisi nereye çöküyor? Ülkede pandeminin tüm lojistik, gıda, sosyal şartları zorladığı noktada bile bir sorun yaşanmadı. Şehirde asgari ücretle yaşayıp 2 bin lira kira veriyorum diyen köyüne dönebilir. Onu bekleyen araziyi işletsin bir işe yarar belki. Arazi yoksa bir ağaya marabalik yapsın. Evini, ekmeğini, yevmiyesini alsın. Araba alamıyorum, benzin alamıyorum diye ağlayan yetişkinlerin, iphone alamıyorum diye ağlayan çocukları ile muhatap oluyoruz. Afedersin sen de git toplu taşıma kullan. Çocuğun da 500 liralık telefon kullansın. İşine yaramıyorsa zaten o çocuk da işe yaramiyordur. Fazlasını hak ediyorsa zaten fazlasını alacak bir işi ya da işvereni olmalı! Toplu taşıma kalabalıksa zaten ikamet ettiğin yer yanlış yer. Devlet sana tutup birader buranın nüfusu artık fazla köyüne dön demez. Onu sen akıl edeceksin. Okul bitiren her akıllı twitterda memuriyet etiketi kasıyor. Devlet sizi memur yapmak zorunda mı? Sen o bölümü okurken o alanda iyiyim, seviyorum, bir şekilde ekmeğimi çıkarırım diye okuyacaksın. Mimar olup memur olmak için etiket açıyor kıt beyinli.
Bu ülkede ekonomi iyinin de ötesinde. Euro 10 lira oldu diyen zeka küpü. Sen Almanya'da 2 bin lira kiraya oturabilir misin? En aşağı 8 bin lira kira. Almanya'daki adam diyor mu türkiyede ekonomi çok iyi, kiralar 200 euro (2 bin lira) diye?
Bu ekonomileri kıyaslayan muhteşem kafalilarin alayını euro ile seveceksin. Bir de asgari ücreti beğenmez. Kalifiye bir şey olsan sen zaten bu ülkede durmam diyen kalkık biri olurdun. Kapasiten bu. Sen 3 lira maaş alacak kadar adamsın. Yani bu ülkede en yeteneksiz adama verilen maaş bu. Kör topal olsan bile bir işe girince bu maaşı veriyorlar. Üstüne koyacak yetenek yok sende anca asgari ücret düşük diyorsun. Sen asgari adam mısın? Yani bu ülkedeki en yeteneksiz adam mısın?
Yaz mevsiminde patates 2 lira, domates 2 lira diye başlık açan yok ama kışın, çocuğunun teki gidip Çanakkale premium domates satın almak istiyor. Sonra da çok pahalı diye burada başlık açıyor. Lan sevgili vatandaş, Kış mevsimi ürünü mü domates? Belli ki az yetişiyor. Sen alma lüksünü kendinde görüyorsan fiyatını niye soruyorsun?
Bu ülkede tek sorun nankör zihniyetin sayısının gitgide artması. Sabah 5 de kalkıp işe gitmeyi zül gören adamların yerine daha liseyi bitirmeden harçlığı ile iphone almaya calisan Çakırkeyif kurularinin sosyal medya sayesinde sistemi eleştirme hakkını kendinde bulması.
Çalışana bu ülkede her şey var. Beğenmeyen gitsin artık kurtulalım bu ağlak, sukursuz ve şuursuz hiper zeka sürüsünden. Kuşağınızı seveyim sizin. Hangisi iseniz.
tebrikler kardeşim yılın aktrol kupasını sana gönderiyoruz. bol bol keyif çayı içersin.