pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok yanlış düşünüyosun. o 100 dolarla yola çıkanın başarılı olma sebebinin en temel unsuru " eğitim kalitesi " ve risk alabilme gücü.

bu ülkede risk almak diyince insanın aklına evlenmek, çocuk yapmak geliyor aradaki uçurumu sen düşün. sence oralardakiler evlenmeyi, çocuk yapmayı bir risk olarak görüyor mudur yoksa asgari ile yaşasalar dahi refah düzeyleri düşük olur mu?

ben sana temel sorunu söyleyeyim. temel sorun, senin benim ecdadlarımızın asırlar boyu cahil, cühela, din ile kandırılıp sömürülen, ırgat kitleler olmasıydı. osmanlı'nın Türkleri asimile politikasının sonuçlarını Cumhuriyet çocukları çekti, bugün bizler de osmanlıcıların peşinden koşanların politikalarının sonuçlarını yaşıyoruz. Atatürk ise 57 yıllık yaşamının 30 yıldan fazlasını cephelerde mücadele ile geçirmiş, kalan yıllarını halkını eğitmeye, güçlendirmeye adamış olmasına rağmen çok ciddi ve büyük işler başardı. inan bana bu toplumun bu durumda olmasının, bu toplumdan doktorlar mühendisler mimarlar sanatçılar kısacası üreten birilerinin çıkmasının kökleri 17 yıllık bir mücadelenin eseri temelde. ancak diğerleri yüzlerce yıllık bir birikimle bugünlerine kavuşmuş halde.

bizler de yarın çok daha fazlasını başaracağız. bundan şüphen olmasın sadece bu osmanlıcı zihniyetin kırılıp laik, demokratik, ilerici, medeni bir toplumun yeniden tesis edilmesi gerek. tek çözüm, halkta. birileri diyor ya ben şuna buna inanmıyorum. bakma, ben de inanmıyorum. halk ne zaman ki aklını başına alıp tepesindekileri denetler, yanlış yapana o görevi bi daha vermez ve indirir o zaman bu toplum ışık hızında yol almaya başlar. o yüzden tepemizdekilere odaklanmaktan ziyade, halkın gelişimine ve bilinçlenmesine odaklanmak daha uygun olacaktır yarınlar için.
Ben de benzerini söyledim zaten demekki bizde zeka özürlüğü var ki bizi böyle kolayca kandırıyorlar. demek neymiş yine suç bizdeymiş. böyle düşünmen lazım. O övüp bitiremediğin BAŞ KOMUTAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK dirilip gelse bu ülkenin başına merak etme hiç bir işe yaramazz. eğitim konusunda benim öz kuzenim yırtık terlikle okulun bahçesinde yatarak mezun oldu. şuan hakim ve lüx bir hayat yaşıyor. sen diyorsun ki devlet bana para versin okuyim öyle olmaz bu ülkede olmaz. Osmanlıcı tavrın çok yanlış, Atatürk'ü övüp osmanlıya sövüyorsun. o beğenmediğin osmanlı olamasaydı zaten Atatürk Diye Baş komutan olmazdı. Ona gerek kalmazdı çünkü ülke diye birşey olmazdı. Ben bu ülkede ne Atam Atatürk'ü nede Fatih Sultan Mehmet'i kimseye yedirmem.