BAL MEDYA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam esnaf olarak düşünürsen konu çok açılır. zaten senin dediğin gibi fiyatlar sürekli oynar. benm anlatmak istediğim daha büyük global bir şey. yani microsoft yazılımı facebook gibi platformları kuran kişilerin zekasıyla ilgili. gir bak bu adamlar ne kdr bütçelerle neler yapmış. bu tip şirketler bu ülkede olsaydı ülkeye giren dolar euro nasıl olurdu bir düşün.
" getir " firması Türkiye'den ve unicorn seviyesinde şu an. üstelik çok kısa bir sürede başardılar bunu. farklı ülkelerde hizmete açıldılar. karamsar olmayın, bizde inanılmaz zeki, çalışkan, akıllı insanlar var.

ancak bir yazı okumuştum gerçek mi yanlış mı net bilmiyorum lakin neticesi bana göre doğru.

yabancı birisi ülkedeki eğitim durumuyla ilgili tespit yapmış ve şu sonucu çıkarmış.

" en zeki, akıllı olanları mühendislik, doktorluk gibi alanlara, orta seviyedekiler öğretmenlik, memurluk işlerine, daha alt eğitim düzeyindekiler ise siyasal fakültelere, işletmelere gidiyor. ardından siyasal fakültelerden çıkanlar en üste geçip hepsini yönetiyor. "

tam cümle böyle değildi ama mantığı bu tarzdaydı. bence ülkedeki sorunlardan birisi de bu. çok zeki, çalışkan, başarılı olanlar genelde mühendislik, doktorluk gibi bölümleri seçiyor ülkeyi yönetip kalkındırma odaklı düşünen, uğraşan pek görmedim ne sanal ortamda ne çevremde.