BAL MEDYA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kimse kimseye laf atıp tutmasın. bu ülkeyi şahlandıracak bir tane adam yok. bu ülkede zeki adam yok. bir elon musk çıkmıyor. adamlar 100 dolar borç parayla şirket kurup dünyanın en iyi kargo şirketini kurabilecek zekaya sahip. (UPS KARGO) Bizde varmı böyleleri. ülkeyle alakası yok. yönetimle alakası yok. bu tamamen senin benim ülke vatandaşlarının zekasıyla alakalı. ülkeyi bu hale getiren hep biz vatandaş olduk. ülkeyi yönetebilecek 1 tane adam yok başkada birşey demiyorum.
çok yanlış düşünüyosun. o 100 dolarla yola çıkanın başarılı olma sebebinin en temel unsuru " eğitim kalitesi " ve risk alabilme gücü.

bu ülkede risk almak diyince insanın aklına evlenmek, çocuk yapmak geliyor aradaki uçurumu sen düşün. sence oralardakiler evlenmeyi, çocuk yapmayı bir risk olarak görüyor mudur yoksa asgari ile yaşasalar dahi refah düzeyleri düşük olur mu?

ben sana temel sorunu söyleyeyim. temel sorun, senin benim ecdadlarımızın asırlar boyu cahil, cühela, din ile kandırılıp sömürülen, ırgat kitleler olmasıydı. osmanlı'nın Türkleri asimile politikasının sonuçlarını Cumhuriyet çocukları çekti, bugün bizler de osmanlıcıların peşinden koşanların politikalarının sonuçlarını yaşıyoruz. Atatürk ise 57 yıllık yaşamının 30 yıldan fazlasını cephelerde mücadele ile geçirmiş, kalan yıllarını halkını eğitmeye, güçlendirmeye adamış olmasına rağmen çok ciddi ve büyük işler başardı. inan bana bu toplumun bu durumda olmasının, bu toplumdan doktorlar mühendisler mimarlar sanatçılar kısacası üreten birilerinin çıkmasının kökleri 17 yıllık bir mücadelenin eseri temelde. ancak diğerleri yüzlerce yıllık bir birikimle bugünlerine kavuşmuş halde.

bizler de yarın çok daha fazlasını başaracağız. bundan şüphen olmasın sadece bu osmanlıcı zihniyetin kırılıp laik, demokratik, ilerici, medeni bir toplumun yeniden tesis edilmesi gerek. tek çözüm, halkta. birileri diyor ya ben şuna buna inanmıyorum. bakma, ben de inanmıyorum. halk ne zaman ki aklını başına alıp tepesindekileri denetler, yanlış yapana o görevi bi daha vermez ve indirir o zaman bu toplum ışık hızında yol almaya başlar. o yüzden tepemizdekilere odaklanmaktan ziyade, halkın gelişimine ve bilinçlenmesine odaklanmak daha uygun olacaktır yarınlar için.