knk çok var hatta bu forum da bile tonlarca zeki adam var ama ülke buna izin vermiyor, bir proje yapıyorsun elma hoşafı seçiliyor bir proje yapıyorsun ezan okuyan seccade birinci seçiliyor
yani sen dünyanın en iyi projesini geliştir ülkede önüne engel çıkıyor çünkü bunu devlet görüyor çalıyor yandaşına veriyor ve ondan 20 katı fiyatına alıyor bu olayları bizzat yaşadım o yüzden bu yorum üzücü.
ne yani appledan androidten daha gelişmiş bir işletim sistemi kurabilirsin. vestel casper bu yolda ilerlerken telefonları çöp diye herkes aşağıladı adamlar vazgeçti. neymiş parçaları çinmiş. çinden parça almayan 1 tane telefon üreticisi var mı? appleın her tarafı çin. diğer markalarında öyle. ülke kendi yazılımını kendi işletim sistemini, kendi whatsabını kendi youtube'unu kurması lazım. hepsini engellemeleri lazım. bir youtuber zaten izlenme reklamdan para kazanıyor. reklamı biz türkler izliyoruz videoyu biz türkler izliyoruz. youtube bizden para kazanıp youtubera veriyor. kendimiz daha gelişmişi kurup birşeyler yapabiliriz. herşeyi devletten bekleme adamlar garajda şirket kurup ülkelere ihracat yapıyor.