Prostavaryo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
veni vidiye gittim. Önceki veriler elimizde olmadığı için ilerleyip ilerlemediği belli değil. Gözüm 2 astigmat şu an. Bulanık görüyorum. Kaşımaktan kaynaklandığını düşündüğüm için eğer kaşımayı bırakırsam çözülür diye düşünüyorum. sen ne dersin?
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende 2016 yılında sağ gözümün bulanık görmesiyle bir göz doktoruna gittim keratokonus teşhisi koydu Atatürk Eğitim'e yönlendirdi. Göz topogrofisini çektirdim solda başlangıç sağda biraz ilerleme var dediler. Araştırma yaptım çok ilerlemesi durumunda büyük sıkıntılara yol açabileceğini öğrendim. Hastalığın genelde 18 yaşında başladığını 40 yaşına kadar devam ettiğini ama belli bir yaştan sonra ilerlemesinin durduğunu söylediler. Çok ilerlemeden aynı yıl içerisinde sağ gözüme crosslink yaptırdım. Ameliyat sonrası asla ama asla göz altınız kaşınırsa kaşımayın diye tembihlediler. Çünkü kaşıdıkça iyice kornea bozuluyormuş. Kaşıntıya dayanamazsanız kirpiğini çek dedi öyle yapıyorum hep. Ben yılda 1 kere gidip muayene oluyorum ameliyat olduğum gözde büyük gerileme mevcut. Sol başlangıç olan gözümde biraz ilerleme olmuş tekrardan ameliyat yapalım dediler. Ameliyat sonrası hayat standartlarınız baya bir düşüyor haberiniz olsun. 6 ay puslu görüyorsunuz. 1 yıl boyunca her gün kuruluk hissettikçe göz yaşartıcı damla kullanıyorsunuz. Güneşe hassasiyet artıyor. Kapalı alanda bile güneş gözlüğü takmak istiyorsunuz. Biraz lanet bir hastalık yani.