orada baldız yerine cocuk tecavüzü, ensest iliski vs. de gecse ayni analitik bakis acisini surdurecek misiniz merak ediyorum.
yani cocuk tecavüzü gunah haram evet ama nikahi düşürmez nikahta sorun yok gibisinden mesela?
bu orneklemenin nedeni olayi yanlis anlayan sizsiniz. cunku buradaki konu da insanlarin tepkisi de gunahi sevabı nikahı degil. sapkin bir fikrin odağında verilen fetvadir
Bakış açımı anlamadınız bile saldırgan tavirlarıızdan bu anlaşılıyor, olayı farklı yerlere çekmeye çalışıyorsunuz, "ANLAMAMAK İSTEDİĞİNİZ İÇİN".
Şimdi dinleyin ve öğrenin, islam dininde ki bu kurallar müslümanlar için geçerlidir aksini ilgilendirmez,
Dini nikah akdinin düşme şartları arasında "ZİNA" yoktur.
Yani haberin ana başlığı ve detayı baldız veya kayınvalide veya kapıcı veysel ile de cinsel ilişkiye girse, bu çok büyük bir günahtır, lakin nikah düşmesine sebep olmaz ta ki bu durumu helal görecek kadar zillete düşmediği sürece eğer ben zina yapıyorum helaldir diye düşünürse kişi o zaman nikah ta düşer.
Bilmem anlatabildim mi , çeşitli laf oyunlarıyla konuyu farklı bir noktaya çekmenize gerek yok kural açık ve net . Zina nikah düşmesine sebep değildir lakin çok büyük bir günahtır. Zina hafifletilebilecek bir günah değildir, zina normalleştirilebilecek bir şey de değildir.
Daha da anlamadıysanız benden bu kadar