frankly adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne güzel düz mantık gitmişsiniz. Cerrahi maskelerin koruyuculu bilimsel olarak yok. Virüsün büyüklüğü maskenin geçirgenliğinden 300 kat daha küçük. eğer biri gaz çıkartınca o kokuyu alabiliyorsanız virüs hayli hayli geçer o maskeden. ayrıca çocuklar gelişim çağında olduklarından maske sebebi ile düzensiz nefes alış verişleri ilerde akçiğerleri için sorun olabilir. yetişkinler ise uzun süre maske takarlarsa baş ağrısı ve mide bulantısı yaşarlar. ilerde başka sağlık problemleri de çıkabilir. kısaca maskenin bir faydası olmadığı gibi insana zararda verebilir. ağzınızı o bezlerle kapatarak sadece psikolojik olarak kendinizin korunduğunu sanarsınız sadece.
Bu da doğru bir yaklaşım değil ki; maske beni korumuyor, seni koruyor. Ben maske takıcam ki sen korunasın, evet maske geçirgenliği virüs için yeterli değil fakat insan nefesindeki virüs yüklü damlacıkların geçirgenliği için yeterli.
Belki çocuklar için çok kolay bi zaman değil, benim de kızım ilkokulda ve sürekli yakınıyor ama ya evdeki kalp hastası annanesine taşırsa virüsü sonuç ne olacak? Biz yine her türlü önlemi alıyoruz ama çocuklar içinde bu önemlere elden geldiğince riayet etmek önemli, kaldı ki rakamlar okullar açıldığından bu yana iyice yükseldi yani istatistik okulların bu taşıyıcılık konusunda bir faktör olduğunu gösteriyor.
Arkadaşa düz mantık demişsiniz ama sizde arkadaştan farklı yaklaşmamışsınız.