osmanlitorunu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onu sormadım 😊 Tek doz olduğunuz için yine PCR testi istenmesin . Çünkü tek doz aşı ile koronoya yakalanırsanız aşısız kabul ediliyorsunuz. Üniversite girişlerinde sizi yine aşısız kabul edebilir, PCR testi isteye bilirler. Hatta ikinci dozdan sonra 15 gün geçmesi de gerekebilir.

Mesela ben hemen mezunu olduğum üniversite duyurusuna baktım. Şu şekilde yazıyor.

Son 6 ay içinde Covid-19 geçirmemiş veya en az 2 doz aşı olmamış öğrenci, öğretim elemanı ve diğer çalışanların binalara girişi için haftada iki kez PCR testi yaptırmasının istenmesi, PCR test sonucu negatif olduğunu ibraz edenlerin bina girişlerine izin verilmesi, ayrıca ziyaretçilerden aşılı olmayanların son 48 saatte PCR testi sonucu negatif olanların bina girişlerine izin verilmesi, bina girişlerinde aşılı olmayanların ve test sonucu pozitif olanların verilerinin kayıt altına alınarak gerekli takip ve tedbirlerin ilgili akademik birimler tarafından yapılması,

Aşı programına dahil olmuş ve ikinci doz aşısını en az 15 gün önce olan ya da en çok 72 saat öncesine ait negatif sonuçlu PCR testi olan öğrencilerin dersleri maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde yüz yüze takip edebilmesi,
İstiyorlar hocam pcr yine ikinci aşı üstüne 15 gün geçmesi gerek