Fahrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşüncelerinize kayılıyorum. Ne yaparsan yap bunu ben yaptım diyebileceğin bir şey yap. Fakat gerçek hayat ile yüz göz oldukça, pazarlama faktörleri ve teknolojik gelişmelerin hayatımıza etkilerini fark ettikçe; bu düşüncelerim beni yıpratmaya başladı. Sonuçta altına imzamı atacağım bir iş için adam yerine koyup cevap verdiğim kişiler, ciddiye alıp hizmet verdiğim 3 kuruşluk insanlar, aradaki farkı benden istemeye kalktılar. Haliyle can sıkıntısında fazla bir şey kazanamadım. Artık adamına göre muamele etmeye çalışıyorum. Ama içime yerleşmiş bir kere. İlla düzgün iş yapacağım

Hayatınızda başarılar. Umarım güzel işler başarırsınız. Ankara ya yolunuz düşerse oturup bir çay içmek isterim. Sağlıcakla. İyi forumlar.
Aslında sorun burada... 3 kuruşluk insanlara 30 kuruşluk hizmet verilmez. 3 kuruşluk insanlara 3 kuruşluk insanlar hizmet verir. Yanlış anlaşılmasın amacım kötü bir cümle yamak değil.

1 milyon TL lik elmas kolye asgari ücretle çalışan bir bayanın boynunda olmaz. Onun alabileceği sınırlıdır. Ona satacak olan da 1 milyonluk elmas kolye satıcısı değildir.
Hızlıca bir kazanç piramidi yaptım. Bu piramide göre bir ürünün fiyatı ne kadar ucuzsa o kadar üreten vardır ve o kadar da talep vardır. Ancak ürün fiyatı arttıkça rekabette azalır, talepte azalır. Zirvede ise rekabet yok gibidir. Ancak talepte buna göre azdır. Kazanç piramidinde ise bir fark var. Talep azalmasına karşın her katta toplam tutar hemen hemen aynı, hatta üst katlarda daha fazla... Rekabette üst katlara doğru azaldığı için kişi başı düşen kazanç miktarında ciddi artış var.