Öncelikle çok sorulan ve DA-PA ya kafası takılan arkadaşlara belki yararı olur diye bu konuyu açma gereği duydum. Mevcut bir sitem mevcut 2017 tarihinden beri aktif ve kullanılmakta. DA/PA değerleri iyi olan ve onlarca haber ve blog sitelerinden tanıtım yazısı almıştım bu siteme. Yıllardır site geri sayfalarda gezip duruyor yani çok bir faydasını görmedim. Hatta bir kaç sitede makale bile yok kaldırılmış.

Yaklaşık 5 aydır Ahrefs'e aşırı kafayı takmış bulunmaktayım ve çoğu rakibin sitelerini baya bir incelediğimde, tanıtım yazılarının alındığı siteler dahil Ahrefs DR/UR derecelerinin yüksek olduğunu gördüm. Hemen benim aldığım DA/PA değeri yüksek sitelerin Ahrefs DR/UR derecesine baktığımda 0 ila10 arasında gezdiğini gördüm. Yani anladığım kadarı ile MOZ tamamen boş yani oraya aldanmamak gerekli. Ahrefs alınan backlinklerin kalitesine göre siteyi değerlendirdiği için eğer kaliteli backlinkler varsa bu doğrultuda sitenizin değerini yükseltiyormuş.

Hemen 1 adet Ahrefs üyeliği alarak backlink taramasına başladım. DR/UR derecesi 40-100 arasında olan tam 300 bin adet link çıkardım. Forumda satın almış olduğum bir yazılıma 300 bin linki girerek uzun bir süre çalışan linklerin ve aynı linklerin temizlenmesini bekledim. 300 bin linkten ortalama 7000 adeti sağlam çıktı bunların hepsi yorum backlink alınabilecek siteler edu ve normal siteler gibi.

Link düzenlemesinden sonra MOZ spam score %22 olan sitem ve yıllardır 4 ila 5. sayfalarda gezen sitemin sayfalarına ana kelimelerde backlink gönderimi yaptım. Sitem çoğu sayfada 5. sayfadan 1. sayfaya geldi yaklaşık 1 haftadır da 1. sayfada geziyor.

DR/UR değeri 10 civarı olan sitem 54 lere çıktı ve organik anahtar kelimelerin çoğunda 1. sayfa oldu. Trafiğim güzel bir şekilde artış gösterdi yukarıya fotoğraf ekledim.

Daha sonra Nisan ayında açtığım ve çok geri sayfada olan bir siteme backlink bastım site şuanda 2. sayfa 1. sıraya geldi. Hemen 2 paravan site açtım farklı 2 kelimede daha 1 günlük domainlerden 1 tanesi 2. sayfa 4. sırada. Diğeri ise 3. sayfa 2. sırada ve yavaş yavaş öne çıkıyorlar. Zaten Ahrefs DR/UR dereceleri iyi olan sitelerin alexa sıralamalarına baktığımda hepsi iyi yerdeler. Yeni backlinkler toplayıp paravanlar ile ana sitemi desteklemeye devam ediyorum ve çokta güzel fayda sağlıyor.

Tavsiyem MOZ ile uğraşmayı bırakıp, backlink alacağınız sitelerin Ahrefs DR/UR sıralamalarına bakın. Aşağıdaki linkten backlink alacağınız yeri ve sitenizi sorgulama yapabilirsiniz.

https://ahrefs.com/tr/backlink-checker

Gelen backlink DR/UR şeklini de aşağıya ekliyorum.