Sabahtan akşama kadar boş duruyorum. Evdeyim internet başındayım. Günlük 7.5 saat çalışma karşılığı ssk+3k maaşı veren, izin günlerimde, mesai saati dışında aramayacak rahatsız etmeyecek, kölesi gibi görmeyecek birileri varsa buyursun çalışayım.

Kamu yönetimi mezunuyum. 32 yaşındayım. Şu ana kadar 10 dan fazla sektör 25 ten fazla iş yeri değiştirdim. Bunlara kurumsal marketler de dahil. Asgari ücretten az vereni de gördüm, sigortayı yapmayanı da. Kimisi de haftada 60-70 saat çalıştırmayı hakkı görür. 3 bin lira veriyor ya. En hafifi kesinlikle mobbinge maruz kalırsınız. Asla başvuru yaptığınız bir tek işten sorumlu olmazsınız. Mesela satış temsilcisi iseniz paspas ta atarsınız, çay da demlersiniz, yeri gelir patrona kahvaltı hazırlarsınız. Kimse bana bu ülkede iş veriyorum başvuran yok demesin. Kimse. Önce kendi vicdanını sorgulasın hakkını verdim mi diye ..

Kendime iş buluyorum 2k belki kazanamıyorum bile. Ama keyifle çalışıyorum. Yaptığım işler iş gibi de gelmiyor. Kendimi stese sokmadığım için de, çalıştığım parayı stresimi atmak için harcamak zorunda kalmıyorum. 15 yıllık sigara tiryakisiyim. Borçlu olduğum halde, iş stresinden kurtulduğum için sigarayı dahi bırakabildim. Kısır döngü bu. Kısır..