Bu detayı bilmiyordum ama iki arkadaşıma bu yüzden farklı adresler gelmişti sebebi buymuş demek ki. Kelimelerle uğraşmak yerine ben genelde privatekeyi kaydetiyorum daha garanti oluyor yada hepsinin ekran görüntüsünü alıyorum.
Bu siteden ilk adrese ve privatekeyine ulaşmıştım.
https://iancoleman.io/bip39/
Private key artık önerilmiyor, benim de 3-4 sene önce tecrübe ettiğim sorunlar çıkartıyor, bunların en başında girilen sitelerin veya PC'deki bir yazılımın
clipboard, ekran görüntüsü, txt dosya içi tarayarak otomatik cüzdan adresleri ve kurtarma anahtarlarını araması ve bulursa karşıya aktarması, şuan bir çok bu şekilde çalışan kötücül yazılım cüzdan kodu bulması halinde otomatik sunucusuna yolluyor ve sunucu tarafında cüzdan açılarak otomatik yazılım sahibinin belirlediği cüzdanlara aktarılarak boşaltılıyor.
Ben artık safepal ve ledger donanım cüzdanları kullanıyorum sadece, bunların 24lü kelimelerini internetsiz dahi klavyeden pc veya dizüstüne yazmadım. Cüzdanla kelimeler için gelen
ufak kağıt var ona yazdım, daha sonra da kare 8cm uzunluğunda bir pirinç çubuğa her kelimenin ilk 4 harfini işledim, en garanti yöntem şuan için bu. Ekran görüntüleri, txt dosyaları, Kopyala/Yapıştır ile cüzdana erişmek riskli. Kapalı kaynak kodlu bir çok yazılım kullanıyoruz günlük hayatta, bazen ufak bir iş için internette bulduğumuz programı indirip kuruyor işimizi halledip kapatıyoruz, her hangi birisi disk üzerinde bu dosyaları tarıyor aratıyor olabilir. Public ekran görüntülerini taratan kişiler var mesela, ekran görüntüsü alındığında otomatik sunucusunda public yapan bir çok uygulama var, çoğu kişi public olduğunu bile bilmiyor. Bu sitelerdeki ekran görüntülerini OCR kütüphanelerini kullanarak okutup private key, Mnemonic aratıyorlarmış, yazılım otomatik çalışıyor private key vs her hangi bir coin cüzdan erişimi için gerekli bir anahtar bulurlarsa adamların paneline ekleniyor, ve çoğu dediğim gibi otomatik cüzdan boşaltma yapıyor.
Kurtarma anahtarlarınızı kimseyle paylaşmayın, internet ortamında kopyala/yapıştır yapmayın. Ekran görüntüsü, txt veya her hangi başka metin tabanlı yazılımla bir dosyaya kaydetmeyin. Tutar ne kadar olursa olsun varlıklarınızın çalınması/kaybedilmesi olasılığı ile tedbirli olmak her zaman iyidir.