Bu son güncelleme zaten, JNews'in Jannah karşısında bayağı bir geri kalacağına işaret ediyor. JNews'in en büyük tercih nedenlerinden bir tanesi al temayı 30 sitede kullan mantığıydı. Sen bunu tek domaine düşürürsen, Jannah gibi bir rakibin gelir seni ezer geçer. Çünkü Jannah'dan iyi değilsin.
2 tane mevcut JNews'li sitemi 9 sürümünde bıraktım, artık yeni projelerimin tamamını Jannah kullanarak gerçekleştiriyorum. Hiç kimse, hiç bir firma, hiçbir tasarım ve hiçbir güç, alternatifsiz değildir.
Bir ekleme yapmak istiyorum.
Uzun zamandır Themeforest'ten tasarım almayı bıraktım çünkü temalar çok ağır. 1 kere 60 dolar veriyorsunuz zaten.
Aylık ücretli temalar çok iyi ki bunların ücretsizleri bile Themeforest sitesinde bulunan temalardan çok hızlı.
Sayfa yapıcı olarak Gutenberg kullanabilirsiniz veya hazır tasarlanmış ön sayfalar var.
Konuyu bağlamak istediğim yer şurası.
Böyle temalarla Astra Kadence vs gibi sadece lightspeed cache eklentisi ile 90+ puan alıyorsunuz. Üstelik bu sistem çok fazla kaynak tüketmiyor.
Bir ara newspaper kullanıyordum site Türkiye'deki hostlarda 7-8 sn loadingte kalıyordu.
Bu dediğim temaları iyi düzenlerseniz 5 dolarlık bir bulut sunucuya 7-8 wordpress rahat kuruluyor. Ki 15 tanede kurmuşluğum var.
ÜStelik tüm sayfalar pagespeed 100.
Bir hesap edelim. 5 dolar 50 değil ama 50 kabul edelim senelik 600
Site başı 100 tl host geliyor.
Gutenberg ile oluşturulan sayfalar hep %100 hız sağlar. Zaten bir sitede kaç page editlenebilir.
Themeforestten tema almak pek mantıklı değil.
Hız olarak iyi temalar var ama her sayfasında 95 100 alınacağına inanmıyorum lcp 2.5 altı tutmak kolay değil.
Youtubede bir araştırma yaparsanız yabancı kanallarda herzman tanıtılan temalar aylık ücretli olan temalardır. 10larca kanalı takip ediyorum 1 kere themeforestte satılan temaları test etmediler.
Bence bahsettiğim bu temaların ücretsizleri bile çok başarılı.
Ben nginx fastcgi cache + cloudflare kullanıyorum.
Cloudflareninde bilinmeyen yönleri var tüm sayfaları cachelemez ben tüm sayfaları cacheletiyorum böyle bir hız görmedim ömrümde. Tema bulut sunucu nginx sistem 2 cacheleme sistemi yüzbinleri filan en ufak bir sıkıntı olmadan taşırsınız.
Öneririm.