calskanokan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yazık edersin kendine yapma kardeşim. ekmeğini yedik mesleğin çok şükür nankörlük yapmıyorum tabi ama benimle aynı serüvene başlayan dostlarım farklı meslek dallarından beni geride bıraktılar. örn. ATT, Hemşirelik gibi bölümleri okuyan dostlarım şuan 4800'le başlamış mesleklerinin 6. yılında 5400-6000₺ net maaş + döner sermaye ve covid ücreti üstüne fazla mesaai derken 8000-9000₺ gibi maaşlar alıyorlar. ben ise asgari ücretle çalışmaya yan gelirlerimle 4000₺ zar zor görmeye devam ediyorum. suç bende değil sistemde. ne yazık ki okullarımız yeterli düzeyde eğitim veremiyor veya imkana sahip olamadıkları için bunu sağlayamıyorlar. piyasaya atıldığında ise alaylı gezenlerin senden bikaç gömlek üstte olduğunu görüyorsun. yetiştim yetişem diyip götünü yırtsan dahi yapacağın aylık kazanç maks 3500-5000 arası olacaktır. O da sağlam pazarlamacı ve sosyal bir tip olman kaydıyla... gezenti olup her görüdüğüne selam verip tencere satan satışçı misali ihtiyaçları tespit edip ekmeğini çıkartacaksın. Kışı var yazı var millet yıllık iznine çıkıp çük gezdirirken bunu yapabilecek misin? veya X bi işyerine girip dalga geçercesine aldığın asgari ücretlemi geçineceksin? bunların hesabını iyi yap olurmu benim kalbi temiz eğitime aç ve hevesli kardeşim. sizleri çok seviyorum.
Dostum ne saçmalıyorsun sen? 3500'e yazılımcı nerde çalışıyor? Ben 30 yaşındayım ve 14 yaşımdan beri bu işten para kazanıyorum. Şu anda piyasada o fiyata çalışan tanıdığım yok. 8-9'dan aşağı alan orta seviye bir yazılımcı tanımıyorum. Sen kendini geliştirememişsin, herkesin senin gibi olacağını ön görüyorsun, yok öyle bir şey. Bu sektörde ne kadar çok çalışır ne kadar çok azmedersen o kadar iyi kazanırsın. Ben sabah 9 akşam 5 çalışayım kafam rahat olsun dersen tabi ki asgari ücretten yukarı çıkamazsın.