Herkese merhaba. Eski çalıştığım iş yerinde bir arkadaşıma parça parça olmak üzere totalde 1200 liralık borç para verdim. Şubat 2021 tarihinde vermiştim bu miktarı. Kaç aydır ha bugün ha yarın verdi vericek ama hala bi tık yok. Sürekli oyalıyor. Ben bu işi resmiyete dökmek istedim. İnternetten araştırdığımda ilamsız icra dosyası açabilme hakkım varmış. Borcu kabul ettiğine dair kendi mesajı var. Hatta miktarı yanlış söyledm kendisi düzeltti.
Ben bu mesajlar doğrultusunda ilamsız icra dosyası açıcam ama izlemem gereken yolu bilmiyorum. Sanırım öncelikle noterden tebligat göndererek yasal bir süre vermem lazımmış. Süre dolunca dosya açma hakkım varmış. Delil olarak bankadan gönderdiğim miktarın dekontunu ve elden verdiğime dair mesajları ekleyebiliyorum. Miktar 4000₺ den az olduğu için şahit gösterme hakkım varmış. Şahitte var 3 4 kişi yalansız şekilde.
Ben zaten zor durumdayım maddi durumumdan dolayı okulumu bile dondurdum şimdi çalışıyorum. Ama bunun halden anladığı da yok. Hangi yolu izlememi önerirsiniz? Avukat birisi varsa ondan da görüş alabilirsem çok müteşekkir olurum.
Herkese iyi forumlar.