üstü kapalı konuşmuşsun güzel kardeşim. öncelikle yanlış bulduğun konu neyse hayır hocam size katılmıyorum doğrusu bu diye itiraz edebilirsin. şahsen kendi yazdıklarım bizzah kendi tecrübelerime dayalı doğru bilgilerdir. ama siz herkese içeren bir çümle kurup ortalığı karma karışık bir hale sokmuşsunuz. amacınızı çözemedim. açık net olunki bizde kime laf salladığınızı bilelim diğer türlü herkez yalancı oluyor sizin deyiminizle? o zaman r10daki herkes yalancı?
Merhabalar.
Bu şekilde anlaşılabileceğini tahmin etmemiştim. Uyardığınız için teşekkür ederim. "bu konu" yazısını "bu forum" olarak değiştirdim.
Önceden yanlışların cevaplarını uzun ve açıklayıcı şekilde yazıyordum. Sonradan ömrümden çalmaktan başka bir işe yaramadığını fark ettim. Bu metini yazmakta aslında çok temel bir amacım var. İnsanların bilmediği bir konuda bilgi verirken birkaç defa düşünmesi. Tek tek yazıp polemiğe girmeye gerek görmüyorum. Artık insanları düzeltmeye ne isteğim nede zamanım var. Siz sorunca tekrardan yazılanları inceledim. 3 tane net yanlış cevap var. Herhangi bir şeyde %1 lik bir hata payı bile bütünün tamamını şaibeli hale sokabilir.
Hukuki ve idari konular birbirine çok benzeyen ama aslında çok farklı yöntemlerle çözülmesi gereken vakalar içerir. Herhangi iki farklı kişinin başına gelen tamamen aynı unsurlara sahip olayın çözümü iki kişi içinde farklı olabilir. Aynı yöntemle ikisini de çözemezsiniz. Sizin olayınızda doğru sonucu vermiş. Büyük ihtimalle de benzer her olayda aynı sonucu alırsınız. Ama işini bilen bir avukata denk gelirseniz işler değişir. Ya da aklı evvelin biri yazdığınızı anlamaz, yarım yamalak okur. O bilgisizliği ile iş yapar. Zarar görür.
Genel bir söz söyledim. Ayrım yapmamızı sağlayacak bir yöntem sundum. İsteyen üstüne alınıp kendini sorgular. İsteyen umursamaz. Ama sorgulamak iyidir. Herkesi yalancı ilan etmedim. Yanlışlar var dedim. Ortaya söyleyip başta kendim olmak üzere, herkesin düşünmesini istedim. Bilgi %100 doğru bile olsa, kontrol etmekte fayda vardır.
Arada ortalığı karma karışık hale sokmak iyidir. Düzen güzeldir ama insanları köreltir. Karışıklıklarla başa çıkmak insanları güçlendirir. En basitinden Alzheimer hastalığı sürekli aynı şeyleri yapan insanlarda daha fazla gözükür. Yeni şeyler öğrenmek, yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak, hep karışık şeylerdir. Ama insanı geliştirir.
Belki de çok umursamamak daha iyi bir tercih olacak. Dünyayı ben düzeltecek değilim sonuçta. Kimsenin de böyle bir isteği de yok. Buradan başka 8 köy daha bulurum. Sonra bakarız bir çaresine artık.
Sürç-i lisan etmişsek affola. Saygılarımla. İyi forumlar.