bobbege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E-Ticarete ilk defa girecekseniz sizi biraz zorlayabilir komisyonlar genelde %20 civarı olur kar marjınıda ekleyip satabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gerekenler;
1- Termin süresine mutlaka uymanız gerekiyor yeri geliyor 24 saat yeri geliyor 2-3 gün oluyor eğer bir disiplin kazanabilirseniz puanınız yükselir. Termin süresi geçerse her gün için ceza öder iptal siparişler içinde ayrıca ceza ile epey zararınız olur.
2- Koşulsuz iade için moraliniz yüksek olmalı gönderdiklerinizin yüzdelik belli oranı sebepsiz yere iade olacak ve kargo masraflarınız size yazılacak burada moraliniz yüksek olmalı
3- Ödemeler vadeli oluyor en azından 13-20 günlük ödeme vadesine göre bir bütçeniz olması lazım ürün tedarik kısmında sorun yaşarsanız 1. madde ile epey sorun yaşarsınız.
4- Kampanya, teklifler ve indirim zamanlarında iyi bir planlama yapmalısınız planlamalar herzaman 1. maddeyi göz önünde bulundurularak yapılmalı.
5- Fatura sipariş gelir gider gibi ön muhasebe işleri için mutlaka e-fatura ve online ön muhasebe tutmalısınız pazaryerleriyle entegreli çok firma var.
6- Sabah 9 akşam 6 mesai tarız bir çalışma prensibiniz varsa baştan kaybedersiniz 7/24 müşteri sorularını ve kampanya dönemlerinde 24 saat çalışmalara alışık olmanız lazım. Uykuyu pek sevmemeniz gerekiyor hazır asker gibi olacaksınız
7- Bol bol trend takibi, rakip analizi, pazar yeri eğitimi, müşteri memnuniyeti gibi pazarlama konusunda eğitim alıp pratiğe dökmek.
8- Bol şans.

Aklınıza takılan olursa cevaplarım.
Üstadım çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için ve cevap verme nezaketi gösterdiğiniz için.

Termin, kargolama gibi süreçler zaten alışık olduğumuz konular sorun yaşayacağımızı sanmıyorum da maliyet ve iade olayını düşündüğümüzde sanırım bize çok uymayacak gibi.

Tekrardan çok teşekkür ederim. 🙏