Bir insan sevdiği işi nasıl bulabilir üniversitede paramedik okudum bölüme bilgim yoktu ama 2 yılda kendimi çok geliştirdim ve işimi sevdim 0 girdiği okuldan 51 ile çıktığıma inanıyordum.

Ve kpssden atanmak lazımdı 2016 yılında 76 puan almıştım o sene atama puanları 77.5 ile kapatmıştı , 2018 yılında 83 almıştım o sene puanlar 85 ile kapattı , 2020 de 86 aldım puanlar 89 da kaldı.

Bende boşta kalmamak için lisede okuduğum bölümden bilgisayar teknisyeni olarak adalet bakanlığına başvurdum ve listede 1. olarak mülakatlardan geçerek kazandım. Evet sonuç olarak memur oldum ama benim hiç sevmediğim bir olay 8-5 çalışmak.

Ve hayat şartları buraya itti ama benim asıl sevdiğim olay ise ne paramedikti ne de memurluktu benim asıl sevdiğim olay sosyal medyaydı. 2014 ten beri sosyal medyada facebook , instagram , youtube belirli paralar kazandım belirli işler yaptım ama bunlar bir evi geçindirmek için yeterli değildi ve memurluk garanti meslek paran geliyor diyerek onu seçtim.

Ama memurluğu ömür boyu yapacağımı düşünmüyorum ve kafam çok karışık e ticarete girmek istiyorum ama hangi sektörden girmeliyim bilmiyorum (üretip yapmak).

Sosyal medya devam ediyorum ama istediğim kategoriyi tam bulabildiğimi sanmıyorum eğlence için uğraşıyorum ama bir yerde hep eksik kalıyor. En sevdiğim işi yapmak istiyorum.
Youtube ; Cihat Boran
Tiktok ; Cihat Boran

Hobilerim var benim mesela evde 2 seneden beri içtiği gazoz şişelerini biriktiririm cam şişeler belki bir gün işe yarar diye.
Ahşap oymayı severim ahşapları oyarım ufak tefek.
Yemek yapmayı severim kendi çapımda yaparım eğitimini almak istiyorum ve alacağım kesinlikle.

Memurluk konusunda bunları bulamayanlar var millet asgari ücrete çalışıyor felan tarzı şeyler yazmayın lütfen 2014 , 2016 , 2018 , 2020 kpss sınavlarına girdim birisi lise diğerleri ön lisans ve her seferinde emek verdim puanlarım artarak gitti emek verdimde oldu çok mülakatlardan elendim. Evet bulamayanlar var ben ömür boyu yapabileceğim düşünmüyorum. 2022 tekrar hazırlanıyorum. Paramediğe geçip en azından 8-5 ten sıyrılmak için.

Siz kendi işinizi nasıl buldunuz ?