Aslında uygulamalarda profesyonel bakıldığında tek kişinin yapamayacağı şeylerdir ancak amatör olarak başlayıp işin her alanını az çok öğrenip kendinizi bir alana odaklarsanız bu işte ustalaşmamanız için hiçbir sebeb yok. Mac cihazınız varsa swift çok kolay bir dil ancak ios market başlangıç için çin işkencesi yaşamanıza neden olur ve türkçe kaynak çok kısıtlı. Android studio ile başlamanızı öneririm, java da çok zor bir dil sayılmaz (bence) ama yinede bu diller temel seviyede kafa karıştıracak diller, ilk olarak algoritma öğrenmelisiniz. Sonra udemy üzerinde çok satan eğitimlerden birini alıp yavaş yavaş öğrenmeye başlayabilirsiniz.
3 sene çok güzel ve akıllıca bir hedef. Bu işlerde hiçbir zaman pişmezsiniz, eğer ben oldum demezseniz ve sürekli kendinizi geliştirmek için uğraşırsanız mutlaka iyi yerlere gelirsiniz. Unutmayın sürekli araştırmak zorundasınız ve türkçe kaynaklar hiçbir zaman yeterli olmayacaktır. Bu işlerin ana dili ingilizcedir, en azından temel seviyede okuduğunuzu anlayacak kadar ingilizceniz olmazsa bu işlerde ilerlemeniz mümkün değil. Hiç ingilizceniz yoksa başlayacağınız dil ne java ne swift nede flutter benzeri bir dil değil sadece ingilizcedir.
Mac cihazım yok hocam maalesef. İngilizcede okuma kısmında zayıf da olsa biraz anlayabiliyorum yarı kendim yarı translate kullanarak ve ingilizce çalışma şeklim de bu. Ama konuşmaları anlamak çok daha zor oluyor kelimeleri anlayamıyorum genel olarak. İnglizceye biraz daha ağırlık vereceğim sayenizde teşekkür ederim