Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
@viking54; Uygulamalar daha çok dikkatimi çekiyor hocam, bu kadar farklı şeyler olduklarını bilmiyordum teşekkürler.
@Vale35; Teşekkürler hocam cevap için, ingilizce konusunu 1-1.5 seneye falan çözeceğimi düşünüyorum şu an çalışıyorum aslında.
@ayesoft; Hocam aslında oyun değil uygulamalar dikkatimi çekiyor da ben bu kadar farklı alanlar olduklarını bilmiyordum, dediğiniz gibi tek başına oyun olayı çok zor zaten grafik çizim ayrı kodlama ayrı sanırım ben daha çok tek kişinin yürütebileceği şekilde bir şeyler istiyorum. Teşekkür ederim cevap için.
Aslında uygulamalarda profesyonel bakıldığında tek kişinin yapamayacağı şeylerdir ancak amatör olarak başlayıp işin her alanını az çok öğrenip kendinizi bir alana odaklarsanız bu işte ustalaşmamanız için hiçbir sebeb yok. Mac cihazınız varsa swift çok kolay bir dil ancak ios market başlangıç için çin işkencesi yaşamanıza neden olur ve türkçe kaynak çok kısıtlı. Android studio ile başlamanızı öneririm, java da çok zor bir dil sayılmaz (bence) ama yinede bu diller temel seviyede kafa karıştıracak diller, ilk olarak algoritma öğrenmelisiniz. Sonra udemy üzerinde çok satan eğitimlerden birini alıp yavaş yavaş öğrenmeye başlayabilirsiniz.
3 sene çok güzel ve akıllıca bir hedef. Bu işlerde hiçbir zaman pişmezsiniz, eğer ben oldum demezseniz ve sürekli kendinizi geliştirmek için uğraşırsanız mutlaka iyi yerlere gelirsiniz. Unutmayın sürekli araştırmak zorundasınız ve türkçe kaynaklar hiçbir zaman yeterli olmayacaktır. Bu işlerin ana dili ingilizcedir, en azından temel seviyede okuduğunuzu anlayacak kadar ingilizceniz olmazsa bu işlerde ilerlemeniz mümkün değil. Hiç ingilizceniz yoksa başlayacağınız dil ne java ne swift nede flutter benzeri bir dil değil sadece ingilizcedir.