macos misafir eviyse windows kendi evin gibidir..
macbook tocuhpad bu kadar övenleri anlamıyorum. 2 yıl macbook kullandım evet touchpad ilk kullandığım zamanlar bana da çok iyi gelmişti evet pürüssüzlü hassasiyeti harikaydı fakat hiç bir zaman mouse aramayı bıraktım diyemedim.
mouse kullanımı bana her zaman daha kolay pratik geliyor. kesinlikle mouse ihtiyacını tamamen karşılamıyor.
bununla birlikte 2 yıl sonra windowsa dönüş yaptım macbooku sadece pili uzun gittiği için dışarda kullanıma ayırdım.
çoğu macos kullanıcısının bilmediği işletim sisteminin terminalini öğrendim otomatik pratik işlemler için automatorda bir çok şey yazdım ama sonuç olarak windowsun rahatlığını ve özgürlüğünü hiç bir zaman bulamadım
6 yildan fazladir macbook kullaniyorum, hic bir zaman mouse aramadim

. Ne zaman cift monitor yapmaya basladim o zaman mouse kullanmaya basladim.
Windows ne kadar ozgur emin degilim. Macos unix temelli bir isletim sistemi oldugu ucun bana daha rahat ve ozgur geliyor. Mesela docker ile calisacaksiniz windows eziyetten baska bir sey degil. Bu noktada yaptiginiz isler onemli.
Rahatlik konusunda mesala windows power shell bana eziyet geliyor.