O adam dediğin adamın okul kariyerine baktın mı. Eline maket almış adam dediğin akıncıyı tasarladı uçurdu, üstüne teslimatını yaptı. Baykarı geçebilecek firmalar elbette var fakat o özveri 6 ay konteynerde uyuma bu adamdaki azim az kişide var.
imkanların eksikliğini bildiği için sürekli teknofeste takımları yarıştırma peşinde. sürekli maddi manevi destek veriyor. Selçuk Bey bilgisayarda oyunda uçak tasarlamıyor adam söylediği herşeyi yaptı. Tüm engellemelere rağmen yaptı, yapamazsın bırak bu işleri dediler yaptı. Ürettikleri bimde satılan drone dediler hiç kulak asmadı. Dağlık Karabağda savaşın seyrini Tb-2'ler değiştirdi bu adam yaptı.
Şimdi jet yapacağız diyor, dediğini yapıyor. Bu adam devletten ne kadar destek aldı sanıyorsunuz. Baykar teknoloji yıllardır tersanede yüzlerce kişiye ekmek kapısı açmış bir firma. iki gün önce kurulup iett ihalesini kapan milletvekilinin firmasıyla karıştırıyorsunuz. Yandaşlık öyle olur böyle değil. Baykar kendini sanayi sektöründe kanıtlamış, öyle astronomik destekler almadan yoluna devam eden bir firma. Yetmiyor gençlere yol göstermeye gayret ediyor, takımlar kuruyor, gökyüzüne roket gönderiyor tüm masrafları karşılıyor.
Karmaşık yazı için kusura bakmayın, bir projeniz oldu da destek mi görmediniz, o zaman birlikte tanıtalım, destek almaya çalışalım. Kolay yoldan yandaş yazmayın, az yapılanı takdir edin.
Ben yaklaşık 10 yıldır üretim sektöründe arge çalışmaları yapan bir mühendisim. Ben arge projemin tanıtımını ve desteğini neden sizinle yapıyorum siz kimsiniz? İşte değinmek istediğim konu da bu. Birileri birilerine kucak açarak yürüyor iş. Selçuk Bayraktar'ın başarısını yaptıklarını zaten küçümsemiyoruz inkar da etmiyoruz. Ama Selçuk Bayraktar damat olmasaydı yine Baykar bugün Baykar olacak mıydı onu sorguluyoruz. Benim bir çok tanıdığım mühendis var Amerika'da Boeing gibi en önemli havacılık firmasında çalışan. Bunlar bu işi yapamaz mı? Ayrıca zaten bu tarz projeleri tek bir kişinin yapması da imkansız. Siz gidin 50 yıl İHA yapan yerde çalışın çıktığınızda tek başınıza bir İHA yapamazsınız. Bu tarz işler multidisipliner yürür.