onehost.net adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah'a şükür. Çok güzel gidiyorsun hocam. Ben alışkanlıklarımdan kurtulmak adına tedricilik yöntemini uygularım yani adım adım giderim ama birden kesme iradesi göstermeniz çok iyi olmuş. Gelişmeleri yazarsınız
Belki başka konularda "azar azar" taktiği geçerli bir yöntem olabilir, ama sigara konusunda maalesef "küt" diye bırakmak tek çözüm gibi görünüyor. Çünkü bağımlılığı azaltmak mümkün değil, ancak unutabiliyoruz, ara veriyoruz. Az da olsa gün içinde içildiğinde o bağımlılık hep hatırlanıyor, hatta sigara içme saatleri büyük bir özlemle beklendiği için sigara içince alınan zevk de artıyor ve bağımlılık daha da kuvvetleniyor.. Buradaki zevk aslında gerçek olmayan, sahte bir zevk.

VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üstat ne durumdasın?
Bende son sigaramı 03.10.2021 tarihinde içmişim. Ara ara çok zorluyor. Naneli sakız ile geçiştiriyorum. Umarım sigarasızlığı alışkanlık haline getirebilirim
benim için de zor bir karardı ama ilk bir iki gün içmeyince demek ki yapılabiliyormuş dedim ve devam ettim... Asıl bağımlılık işin psikolojik kısmı. yemekten sonra, uyanınca, çayın yanında, otobüs beklerken, otobüsten inince, balkona çıkınca, sokakta yürüken vs vs... Günün her anına her şeyin yanına bir "sigara" eklemişiz. Zamanla bunları sigarasız olanlarla değiştiricez artık. Kolay gelsin size de hocam.