ShakiraTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ne yazık ki yandaş olmayan hiç bir firma bunu yapamaz. Yaptın devlet almadı kime satacaksın yapmanın bir anlamı olmayacak. Ayrıca bu tarz büyük projelere destek veren devlet kurumları da adaletli davranıp destekleri hak edenlere vermiyor. Bundan 10 yıl önce elimde bir uçak maketi ile video çekip ben iha yapacağım deseydim hiç bir devlet kurumu bana destek vermezdi. Ama o firmaya verdi. Yoksa ülkemiz çok başarılı mühendis kadrolarına sahip. İmkan verilse Baykar'ı geçecek çok sayıda şirket çıkacağını düşünüyorum.
O adam dediğin adamın okul kariyerine baktın mı. Eline maket almış adam dediğin akıncıyı tasarladı uçurdu, üstüne teslimatını yaptı. Baykarı geçebilecek firmalar elbette var fakat o özveri 6 ay konteynerde uyuma bu adamdaki azim az kişide var.

imkanların eksikliğini bildiği için sürekli teknofeste takımları yarıştırma peşinde. sürekli maddi manevi destek veriyor. Selçuk Bey bilgisayarda oyunda uçak tasarlamıyor adam söylediği herşeyi yaptı. Tüm engellemelere rağmen yaptı, yapamazsın bırak bu işleri dediler yaptı. Ürettikleri bimde satılan drone dediler hiç kulak asmadı. Dağlık Karabağda savaşın seyrini Tb-2'ler değiştirdi bu adam yaptı.

Şimdi jet yapacağız diyor, dediğini yapıyor. Bu adam devletten ne kadar destek aldı sanıyorsunuz. Baykar teknoloji yıllardır tersanede yüzlerce kişiye ekmek kapısı açmış bir firma. iki gün önce kurulup iett ihalesini kapan milletvekilinin firmasıyla karıştırıyorsunuz. Yandaşlık öyle olur böyle değil. Baykar kendini sanayi sektöründe kanıtlamış, öyle astronomik destekler almadan yoluna devam eden bir firma. Yetmiyor gençlere yol göstermeye gayret ediyor, takımlar kuruyor, gökyüzüne roket gönderiyor tüm masrafları karşılıyor.

Karmaşık yazı için kusura bakmayın, bir projeniz oldu da destek mi görmediniz, o zaman birlikte tanıtalım, destek almaya çalışalım. Kolay yoldan yandaş yazmayın, az yapılanı takdir edin.