Hocam bende de ibs var maalesef. Ben de gurultu ishal hali oluyor. Bana endoskopi kolonoskopi yapıldı tertemiz çıktı her şey. Reflü de var geç yememeye ve çok baharatlı yememeye dikkat ediyorum. Bu aralar birçok kişide bu sorun gözlemliyorum. Yediğimiz şeylerin çok payı var. Türkiye genele oranla fakir bir ülke olduğu için besinlerdeki katkı maddesi bile fazla hatta bir istatistik var. Avrupa'da çikolataların çikolata oranı %60 üzeri iken burada çok düşük ve mantıken adamlar 1 euro ile sattığı şeyi burada 1 euroya satamadığı için çikolata kesip katkı maddesi dayıyor. Kısaca yediğin şeylere dikkat etmek çok önemli. Ben enbiosis'i denemek istedim benim bu şikayetlerim 1.5 yıldır var. Eğer olumlu anlamda bir durum olursa buraya da yazarım gidişatı
Ben kabızlık grubundayım hocam, ya ishal ya kabızlık oluyor bu hastalıkta. Sindirim sistemi ile ilgili problemler gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkelerde daha çok gözlemleniyor dediğiniz gibi.
Bu arada ilginç bir şekilde kabızlık grubuna ishal yapıcı çaylar vs verildiğinde, ishal grubuna da kabızlık yapıcı ilaçlar çaylar yiyecekler verildiğinde semptomlarda azalma olabiliyor.