Beş gün sonra endoskopi ve kolonoskopi yaptırmaya gidiyorum. Şikayetlerim genelde karnımın üst kısmında ağrı, devamlı şişkinlik, reflü- asit kaçması ve yakması zaman zaman kabızlık gibi problemler.
Bu şikayetler yaklaşık 7-8 senedir var olan şikayetler, bir defa bağırsak tıkanıklığı problemi de yaşadım. Bunun dışında iki üç senede bir, ciddi bir karın şişmesi ve ağrı yaşadığım da oluyor, acil servise gidecek kadar tabii.
Aranızda bu sorunu yaşayan kişiler tecrübelerini, hastalığını nasıl anladığını, nasıl tedavi olduğunu anlatabilir mi?
Hocam bende de ibs var maalesef. Ben de gurultu ishal hali oluyor. Bana endoskopi kolonoskopi yapıldı tertemiz çıktı her şey. Reflü de var geç yememeye ve çok baharatlı yememeye dikkat ediyorum. Bu aralar birçok kişide bu sorun gözlemliyorum. Yediğimiz şeylerin çok payı var. Türkiye genele oranla fakir bir ülke olduğu için besinlerdeki katkı maddesi bile fazla hatta bir istatistik var. Avrupa'da çikolataların çikolata oranı %60 üzeri iken burada çok düşük ve mantıken adamlar 1 euro ile sattığı şeyi burada 1 euroya satamadığı için çikolata kesip katkı maddesi dayıyor. Kısaca yediğin şeylere dikkat etmek çok önemli. Ben enbiosis'i denemek istedim benim bu şikayetlerim 1.5 yıldır var. Eğer olumlu anlamda bir durum olursa buraya da yazarım gidişatı