kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesajımı düzenlemeden alıntı gelmiş. Sektöre göre değişir bu. .net kötü değil yerine göre .com'dan daha iyi bile oluyor. Sadece global'da ilk tercih değil. Global bir marka yapacak kişi .com tercih eder. Yada .com'u elinde tutar.

R10.net 'den örnek verelim r10.net markadır. R10.com'dan domaininden daha güzel duruyor hatta. Ama petshop için oluşturacağınız marka ile webmaster sitesi arasında fark var.

Sigortam.net Türkiyeye hitap ediyor. Amerikada o sitenin reklamını yapmayı deneyin isterseniz Ayrıca ayrı kategoride sigortam.com diye bir site var mı ortada. Tabiki'de yok. Muhtemelen o domainde aynı kişiye aittir yada kullanımını kısıtlamıştır.

Siz petshop.net'i alıp petshop.com'un önüne geçebileceğinize inanıyorsanız neden olmasın. Ama ben .comu alamadım param yetmedi yada satmadı. .com başka site açsın. ben .net ile global marka yapacağım diye bir saçmalık bana göre olmaz.
bu yorumuna vooooov dedim. kolay gelsin sana

Siz petshop.net'i alıp petshop.com'un önüne geçebileceğinize inanıyorsanız neden olmasın. Ama ben .comu alamadım param yetmedi yada satmadı. .com başka site açsın. ben .net ile global marka yapacağım diye bir saçmalık bana göre olmaz.