Peker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, öncelikle bu güzel başlığı açtığınız için size şahsım adına çokça teşekkürler ediyorum.

Fakat bu tarz binlerce backlink'in, 2021 Google'ında işe yaradığını düşünmek oldukça yanlış bir tutumdur bana göre. Bunun yapay bir backlink çalışması olduğu Google tarafından alenen görülmektedir, hissedilmektedir zaten.

Google ise tamamen organik backlink taraftarıdır. (Ki bu forumda alınan tanıtım yazılarının bir çoğunun da google tarafından anlaşıldığını düşünüyorum.)

Bu şekilde alınan backlinkler ilk güncellemede siteye büyük bir sıralama kaybı olarak dönecektir.

Böyle backlinkler kime zarar vermez?

Hürriyet, ekşi sözlük, milliyet gibi günlük milyonlarca ziyaretçi çeken ve google'ın gözünde marka değeri yüksek olan sitelere zarar vermez. Ama bizim gibi sitelere kesinlikle zarar vermektedir/verecektir.

Maksadım asla konunuzu veya cevabınızı baltalamak değil. Fakat bu konudaki düşüncenize katılmadığımı dile getirmek istedim. Konu başlığı için tekrardan çok teşekkürler.
Merhaba.

Mesajımı tekrar okuyabilir misiniz? Yanıt verdiğinizde bir art niyetinizin olduğunu düşünmedim.
Mesajımda da belirtmiştim. Altyapı uygunsa zarar gelmez şeklinde.
Nasıl zararı dokunduğunu da yine aynı şekilde mesajımda yazmışım.
İkimiz de aynı şeyi düşünüyoruz. Buradaki ince noktayı belirtmek isterim.
Bir web sitesinin yorum backlinklerden zarar görmemesinin tek yolu o sitenin Hürriyet, ekşi sözlük, milliyet olması değildir. Başka türlü bir altyapı ile de bu problemin tamamen önüne geçilebilir.
Örneğin viral olarak alınmış binlerce backlinki bulunan bir web sitesine bu tür çalışmalar uyguladığınızda aylık 1000 yorum backlink ile ilerlerseniz, eklenen linkler silindikçe kalan sağlar ile devam edersiniz.
Ben tutup da 20.000 yorumun bir anda kullanılmasını savunmuyorum zaten.
Bana göre satın alınan hiçbir backlink doğal değildir zaten. Bunların tamamı yapay çalışmalar.
Buradaki kilit nokta oyunu kuralına göre oynamak sadece.

Mesajınızdan anladığım kadarıyla siz de SEO üzerindeki bu tür tüm çalışmaların spam olduğunu bilenlerdensiniz. Viral backlink haricinde bütün backlink çalışmaları spam backlink çalışmadır. Google bunların %75 kadarını rahatlıkla anlayabilir.
Doğru altyapıya sahip olduğunuzda ise es geçer. Bunun sebebi Google botlarının kriterler üzerine skorlar vermesi ve verilen skorlar üzerinden de ceza işlemleri uygulamasıdır.

Örneğin;

Ana akım medyada viral olarak backlink almış bir bağlantıya istediğiniz çalışmayı yapabilirsiniz. Çünkü o sayfa Google tarafından çok büyük değere sahiptir ve eksi skor yedirmeye çalışsanız dahi yemez.
Büyük web sitelerinin anti-seo çalışmalarıyla yerle bir olmamalarının en büyük nedeni de budur.

Yine aynı şekilde Türkiye web sonuçlarında yer almayan ama herkes tarafından aranan bir bilgiyi internet sitenizde paylaştığınızda, bu bilgi Wikipedia ve benzeri sitelere düştüğünde ya da başkaları tarafından kaynakça olarak kullanıldığında... Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Web sitenizin bu durumda binlerce backlink aldığını ve bu backlinklerin konuyla tamamen alakalı olduğunu düşünün. 100 üzerinden de 90 aldınız diyelim. Zaten altyapınız bulunduğu için SPAM da yapsanız bir zararı dokunmayacaktır. Puanınız düşmez, aksine yükselir. Bunu yorum backlink için söylüyorum.

Çünkü farklı alan adlarından gelen backlinklerin sayısı halen Google için bir SEO kriteri. Bunu bu şekilde de yapabilirsiniz başka türlü yöntemlerle de yapabilirsiniz. Nasıl oynadığınız tamamen size bağlı. Burada kurgusal zekayı çalıştırmak gerekiyor sadece.

KALİTELİ BİR YORUM BACKLİNK KULLANIM TAVSİYESİ:

Yorum backlinklerinizi sitenizle alakalı web sitelerinden oluşturun. Örneğin "Elma" üzerine çalışacağınız bir web sitesi için elma ile ilgili alt sayfası bulunan ve yorum backlinkleri otomatik onaylayan web sitelerini bulun.
Yorum backlinklerinizi gönderirken ad bölümünde keyword bağlantı kullanmayın.
Yorum backlinklerinizde yorum bölümünde SELF URL yapısı kullanın.
Yorum backlinklerinizi sanki bir şeyi tanıtıyormuşsunuz gibi yazmayın.

Kullanım için örnek bir yorum:

Elmalar ile ilgili bir araştırma makalesi yazıyorum. Buradaki bilgilerden bazılarını kullandım: https://siteadi.com/sayfa
Web sitenizdeki içerikle buradaki içeriği kıyasladığımda birbirine zıt bilgiler gözlemledim.
Araştırmama devam edebilmem için bilgilerin doğruluğuna inanmam gerekiyor.

Yukarıdaki yorum viral olarak alınan bir backlink örneğidir.

Bu şekilde link kovalarsam çok yorulurum diyenlere tavsiyeler:

Lütfen sadece kendinizin backlink çıkabildiği sağlam siteler bulun ve değerleri yüksek olsun. Böylece binlerce almak yerine 50 adet alabilmek içinize yarayacaktır.

Not: Açıklama üzerine konuyu biraz daha genişletmiş oldum. Umarım birileri bu bilgilerden yararlanır

İyi çalışmalar diliyorum.