2 testi de aynı anda yaptım çift ekran var
Bir ek yapmak istedim.
Benim woocommerce temalarla işim yok. Ancak woocommerce temaların böyle yüksek alması güzel.
benim kullandığım temalarda Astra gibi hiç bir cache eklentisi hiç eklenti kurmadan 90+ puan alıyorum. Tabi kulvarlar farklı.
Siz bu temayı söyleyince biraz araştırma yaptım
Tema optimizasyonu bu adreste var
https://space.xtemos.com/wordpress-p...-guide-in-2021
Dikkat ederseniz CDN ve wprocket kullanıyor bunların aylık ücretleri yüksek.
R10dan belki rocketi alırsınız ama projenizi öğrenmiş olurlar buda risk.
Çok dikkatimi çeken bir konu oldu. Hız yüksek ama istediği gereksinnmelerde yüksek bu temayı paylaşımlı bir hostta bile çalıştırırsanız çok verim alamazsınız düşüncesindeyim. Onun için iyi bi bulut sunucu buda bütçe.
O sayfada test sonuçları var.
Bu kadar oğtimizasyona rağmen 95 puan almış ama lcp dikkat edin.
SINGLE POST ve BLOG testlerinde LCP geçememiş. 2,8 2,9 değer var ve yinede seach console bu sayfa 95 puan alsada hata verecektir. Sayfa yavaş hatası alınacaktır sayfalar uyarı verecektir seach consolede.
Lcp geçen diğer sayfalarda 2.4 le geçmiş 2.5 sınır.
Yinede yüksek puanlar alması güzel.Birgün wocommerce ile ilgili bir proje olursa düşünülebilir.
Duplicated Google fonts. Make sure that you have Google fonts loaded from our theme only. In our case we had Google fonts loaded by Elementor too. To disable them you need to edit any page with Elementor, switch to Site Settings -> Google fonts and reset them all.
Dikkatimi çekti.
Fontrların temadan yükseltmesini istiyor. Elementor bile kendi google fontrları indiriyormuş bunun iptal edilmesinin yolu gösterilmiş.
Dediğim gibi wocommerce siteniz varsa bu tema elementor kabul edilebilir ama alışveriş siteniz yoksa elementor almak tamamane mantıksız. Onun yerine sağlam temalar var Astra Kadence gibi bunlar tercih edilmeli gutenbergle sorunsuz kullanırsınız.
Umarım birgün Woocommerce'ye ihtiyacım olmaz öğrenilmesi gereken birçok şey vardır onlarla da ilgili umarım hiç gerek duymam.