Volkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Harika bir soru.

Samimiyetle söyleyebilirim ki Angular & React bunlarla bayağı bir zaman geçirdim yaklaşık olarak son 1 yıldır VueJS deneyimledim.

Eğer siz bir şirkette maaşlı çalışmak istiyorsanız ve yerel projelerde ufak tefek paralar benim için yeterlidir diyorsanız. Birazda Javascript seviyorsanız React seçin demek isterdim...... amaaaaa asla seçmeyin gerçekten seçmeyin yani ama mecbursunuz çünkü şirketler React ister şirketler fazla yenilikçi olamazlar. Misal büyük firmalara bakın daha iyi bir şey çıktığında hemen ona geçemezler veya yapılmış bir çok proje vardır bunları değiştirmek kolay değildir. E zaten hali hazırda React ile yaptıkları tonlarca proje olduğu için React React diye bağırırlar. Ama siz yinede kulak asmayın derim.

Yazılım Şirketleri : Ula şurada 141-142 başsınız React bilmiyosanız kovirim, ula hepinizi ben doyiriyorum, kahvenize kadar ben aliyorum... Ula vallaha sataram köyü ha

Çünkü siz react öğrenirsiniz sonra bir güç sizi Angular & VueJS öğrenmeye itecek.
Sonrası büyük bir hayal kırıklığı ve kabus. Bunca zaman "ben ne yaptım kendime ne eziyet etmişim o kadar" diyeceksiniz pişman olacağınız kesin.
Nedenini anlatmakla boş yere vaktinizi almak istemem çünkü nedenlerini anlatmaya kalksam sayfalarca yazı yazmam lazım.

Daha küçük ölçekli projeler için VueJS
Eğer React gibi Javascript olsun diyorsanız React'dan kesin daha iyi daha hızlı VueJS öğrenmenizi tavsiye ederim.
VueJS ile karmaşık olmayacak seviyede küçük ölçekli projeler yapabilirsiniz.
VueJS gerçekten inanılmaz hızlıdır ve şaşırtıcı bir şekilde büyüyen bir kitleye sahip.
Sorunuz VueJS ile alakalı olmadığı için bunuda geçiyorum ama mutlaka araştırmanızı tavsiye ederim.

Büyük ölçekli profesyonel projeler yapacaksanız kesinlikle Angular.
Bu arkadaşı Javascript ile değil Typescript ile kodlarsınız. (TS nesne yönelimlidir ve Javascript dilinin geliştirilmiş bir sürümüdür)
Nesne yönelimli programcılığı seviyorsanız bu arkadaşa çok çabuk aşina olursunuz.
MVC yapısıyla ilerlediğiniz için karmaşık ve düzensiz kodlamalar yerine daha disiplinli çalışırsınız. Hata bu arkadaşa kendi kurallarınızı koyarsınız.
Modüler yapısı sayesinde pazarda sergilediğiniz ürünleri optimize ederken bu arkadaş size ne neredeydi? şimdi ne yapıyorduk dedirtmez.
Bu arkadaş ekip çalışmalarında inanılmaz keyiflidir. Herkes kendi işini yapar. Kendi modülüyle uğraşır böylece proje daha hızlı tamamlanır.
Bu arkadaş sayesinde projenizi uzun yıllar sürdürebilir hale getirirsiniz.
Neredeyse her yapıya entegre oluyor.
İstediğiniz her hangi bir çatıyla çok hızlı ve kolay bir şekilde entegre oluyor.

Yani kendisiyle Masaüstü uygulamalar, Tarayıcı eklentileri, Otomasyonlar, Market Kasa uygulamaları ya aklınıza gelebilecek her şeyi rahatlıkla yapabileceksiniz.

Bazı kötü taraflarıda mevcut.
Bağımlılık yaratır. En basit ufak bir projede bile Angular disiplini ararsınız ama ufak projeler için pek önerilmez.
Diğerlerine göre derlenme süresi biraz daha fazladır. Ancak Angular sürekli geliştiriliyor ve her yeni sürümde derlenme süreleri azalıyor ve performası her geçen güncelleme sonrası daha da hızlanıyor.

Not: Bunlar sadece benim kendi kişisel fikirlerimdir. Kararı en nihayetinde siz vereceksiniz.
Hangisini öğrenirseniz öğrenin umarım yapacağınız işlerden keyif alır öğrendiklerinizle güzel işler projeler yapar başarılı olursunuz.

hocam asp.net core developerım, şirketlerde işe girmek için bakiyorum. sadece yüzeysel baktım angular daha zor gibi sizcede öyle mi?