mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dinamik bir wordpress sistemi için statik optimizeler...

Bahsettiklerinizin hepsini yapıp bitirdikten sonra hiçbir değişiklik olmayacak mı?

Mesela tema, eklenti güncellemesi... Yeni eklentilerin yüklenmesi...
Bu durumda tekrar aynı işlemlerin hamallığını yaparsınız biliyosunuz dimi?

Mesela bana kullanılmayan CSS kaldırılmasıyla alakalı manuel ne yapmam gerektiğini söyler misin?
Yada render blocking çözümüne kritik css iyileştirmeleri için nasıl manuel asynchronous yapabilirim?

Bizim yerimize yazılımlara iş yaptırdığımız bu otomasyon devirde siz manuelcilere bayılıyorum.

Siz kesin görselleri de elle tek tek optimize ederek yüklüyorsunuzdur siteye.
Bu şekilde görsel eklentisi kullanmadığınız için en etkili optimizasyonu yapıyorsunuzdur.
Çalışma yaptığım, yüzbinlerce görsel olan sitelere davet ediyorum o zaman sizi çalışkan arkadaşım.

Bir ağacı motorlu testereyle kesmek yerine bıçakla kesebilir misiniz?

Evet olabilir belki. Ama bu aşırı derecede zaman alır. Ve ahmaklıktır.

Gerçi yazdıklarından, hız optimizasyonu bilmediğinde belli de.
En azından yazdıklarımdan birşeyler öğrenirsin.
En iyisi sizsiniz tamam hocam. Hazır eklentilerde oluşan güvenlik zafiyetleri sizin sorununuz değil sonuç olarak. Eminim ki kullanılan eklentilerde zeroDay exploitler türediğinde ve patch için geç kalındığında, müşterinin sitesi zarar gördüğünde "eklenti yapımcısı ben değilim efendim ben sadece optimize yaptım" deyip konudan da sıyrılabiliyorsunuzdur. Sayfalarca yazılan yorumlarda anlatılmak istenen bu ama sizin düşünceniz eklenti kullanmak varken siz manuel yapında ahmak olun diye bir iğneleme yapmışsınız.

Hayırlı isleriniz olsun.