Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geç dönüş yaptığım için üzgünüm. Sitelerim gizli yalnız basit olarak açıklayım ben Gutenberg kullanıyorum. Wordpress plugin aramasında Gutenberg yazarsanız Gutenberg destekli eklentiler çıkıyor. Ben size Gutenberg destekli eklentileri yazıyorum.

Kadence Blocks
Atomic Blocks
Genesis Blocks
Stackable
Publishpress Blocks
Guteblock
Ultimate Blocks
Otter Block
CoBlocks
Ultimate Addons for Gutenberg
Getwid
Combination for Maximum Features
Outro

Şimdi ben zamanında profesyonel bir araştırma yapmıştım. Çok fazla testler ve karşılaştırma videoları izledim. Pagespeed hakkında okumadığım kaynak izlemediğim video kalmamıştı. Hazır pagebuilderlar ile pagespeed asla geçilemez 90+ puan alınamaz.

Şimdi Elementor hazır bloklar kullanıyor siz bunların aynısını Gutenberg ile yapabiliyorsunuz ama tabi biraz alışmanız lazım. Manuel olarak yapıldığı için ilk başta sizi zorlayabilir ama biraz alışırsanız herhangi internette hazır pagebuilder ile yapılmış bir sayfayı bire bir Gutenberg ile yapabilirsiniz.
Gutenberg ile yanında bir css jsleri birleştiren sıkıştıran bir eklenti ile bu bir cache eklentisi olabilir veya Autoptimize gibi cache eklentisi değildir ama js css sıkıştırır ve belli başlı kod linklerine kodlar ekleyerek sayfanın hızlı açılmasını sağlar. Kısacası sadece +1 eklenti ve gutenberg ile %100 sonuç alırsınız.

Gutenberg ile ilgili bir bilgi daha; bu eklentilerde hazır bloklar var bazılarında daha güzel bloklar olabiliyor bir siteye 6-7 tane gutenberg eklentisi kursanız bile asla site hızını etkilemiyor buda muhteşem bir detay. Tabi 1 tanesi bile işinizi görecektir.

Elementor konusuna gelirsek bende prosu var ama kullanmıyorum. Elementor almanın 2 nedeni olur. Çok iyi bir popup eklenti özelliği var onun dışında eğer siteniz woocommerce alışveriş satış sayfası ise güzel sayfalar düzenliyorsunuz sadece bu 2 iş için alınabilir ama alındığı takdir de asla mobil sayfa hızı testini geçemez.

Dediğim gibi ben gutenberg kullanarak bire bir Elementor ile yapılmış sayfalar yapabiliyorum ve sayfalar hep 100. Bu arada hostinginizde önemli. İyi bir bulut sunucunuz varsa paylaşımlı hosting kullanmıyorsanız hıza çok etkisi var. Atıyorum hiçbir eklenti kurmadan bir sayfada paylaşımlı hostingte yayınladığınız bir sayfa %35 hız puanı alırken bunu hızlı bir vps clouda taşıyınca bile skor 65lere çıkıyor. Ben vps kullanıyorum siteler için asla paylaşımlı host almam asla Türkiye'den host almam 1-2 eskiden kalma Türkçe sitem var yabancı cloud + cloudflare kullandığım halde siteye Türkiye'deki hostinglerden hızlı giriliyor. Atıyorum 0.5 sn sayfa açılıyor. Asla Türkiye'den hosting almayın.

Hızı etkileyen çok nokta var.
Ben Elementoru önermiyorum.
Alacaksanız iyi bir tema alın temayıda themeforesten almayın hepsi ağır açılmayan temalardır güzel gözükürler ama hepsi ağır.
Mesela Astra alabilirsiniz ödemesi aylıktır ömürboyu ödemeleri yüksektir. Gutenberg ile kullanarak çok temiz internet siteleri kurabilirsiniz.

Sevgili onur gtxmetrix ücretsiz sürüm sadece Pc hız testi yapar
Siz bu testi mobil hız için yapın bakalım ne çıkıyor paylaşın görelim.
Bunun için gtxmetrix premium üyelik almalısınız.

https://developers.google.com/speed/...nsights/?hl=en

bir test yapın hızı paylaşın görelim.
2 testi de aynı anda yaptım çift ekran var