mustaizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerçekten hayatın kontrolünü ele almak için ekonomik özgürlük mü gerekiyor?
Bence yanlış düşünüyor olabilirsiniz. Nacizane düşüncelerimi yazmak istiyorum rica ediyorum kimse "yanlış düşünüyorsunuz" lafımda art niyet aramasın.
Ülkemizdeki yaşam şartlarından dolayı maalesef herkes hayatındaki tek özgürlüğü ekonomik özgürlük olarak görmeye başladı. Bu çok çok çok kötü bir durum olmasına rağmen ben hayatımızı elimizde tutmak için sadece paranın yettiğini düşünmüyorum. Bazen bir kadını seversiniz ve hayatınızı isteye isteye onun ellerine verirsiniz. Bazen kendinizi istemeye istemeye ailenizin avucunda bulursunuz. Bazen bir dostunuzun elinde bulursunuz kendinizi. Benim hakkımda şöyle bir düşünce de oluşmasın ;"Çok kazanıyor kafası rahat!". Alakası yok. Gerçekten kazanmıyorum ama altını çiziyorum kazanmıyorum. Gerçekten bir insanın tek istediği para kazanmak olduğunda bir şekilde kazanabiliyor. Özellikle son 2 aylık hayatımda her şeyin para olmadığını çok daha iyi anladım. Bazen öyle bir hal alıyoruz ki hayatımız avucumuzun içinden kayıp gidiyor ve hiç bir şey yapamıyoruz. Tek çözümü para olsaydı işler çok daha farklı olurdu. Şayet her şey para olsaydı Sakıp Sabancı "En zenginlerdenim ama oğluma bir çift ayakkabı alıp giydiremedim" demezdi. Bence Türkiye'deki herkesin dertleşmeye ihtiyacı var ama gerçekten dertleşmeye. Hani bir laf vardır ya "yapma yanarız" diye. Türkiye'deki birçok kişinin "yap beraber yanarız" diyecek arkadaşları olmadığı için tek derdi para oluyor. Tekrar tekrar söylüyorum kimse beni yanlış anlamasın. Ben hayatındaki çözümü para olarak düşünen kıymeti hocalarımıza arkadaşın yok diye bir ithamda bulunma gibi bir amacım da yok. Sanırım içimdeki anlatırken daldan dala atladım. İnşallah içimden geçenleri anlatabilmişimdir.