mustaizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerçekten hayatın kontrolünü ele almak için ekonomik özgürlük mü gerekiyor?
Hocam köye gidip çiftçilik yapmak eskiden ekonomikti, çünkü herkes çiftçilik yapıyordu, birine buğday verip salatalık almak, veya marul tohumu almak ücretsizdi herkes paylaşım yapıyordu, herkesin bahçesinde meyveler vardı, üzüm incir vb. çeşit boldu. şimdi köye gidin bakın millet fide satın alıyor çünkü insanlar yaşlandı uğraşamıyor artık eskisi gibi, su da azaldı köylerde.

Bende istanbuldan uzaklaşıp biraz olsun özgürlük hayalini kuruyorum hatta konusunu da açmıştım fakat bir şekilde ayağıma takılanlar yüzünden gidemiyorum. bekar olsam saniye durmazdım. Hayatının kontrolü her zaman özgürlük olmuyor işte.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En azından dışarıda günlük 12 saat çalıştırıp haftanın 6 günü mesai yaptıran bir sistemleri yok.
Belirli bir limitten sonra aldığı para da katlanıyor ve en önemlisi para birimleri değerli
kiralar hiç de öyle sandığınız kadar ucuz değil ama. hayat oralarda da "birim" olarak pahalı. Eşimin arkadaşı ingilterede. Kiralar çok yüksek olduğu için, yurtdışında yaygın olan oda kiralama ile oda kiraladı. tek başına kızıyla yaşıyor orada. Zorluklarını anlatırken 10 dakika dayanabildim dinlemeye. Bir şekilde kızını orada büyütmek istiyor ama zorluklarını görüyor biliyor öyle kalıyor. Yani çalışmazsan yine ekmek yok. Dubai örneği vardi geçen bir arkadaşım 25.000 dolar maaş alan da var ama kiralar 15000 dolardan başlıyor. (kendi vatandaşlarına devlet ev veriyor). Yurtdışı vatandaşı olmadığımıza göre elimizdekilerle bir şekilde mutlu olmak zorundayız, keşke daha iyi bir yönetim ve daha iyi sosyal imkanlar alabilsek.