Merhaba, konuyla ilgili tahminim şudur;
Web sitenizin görselleri başka sitelerde başka şekilde upload edilip kullanılıyor olabilir. Google ise sitenin size ait olduğunu bilip bu URL'ler için sizin web sitenizi inceliyor olabilir.
Tabii ki bunlar varsayım. Alan adınızın geçmişte birden fazla resim kullanmış olması söz konusu olabilir. Örneğin daha önce binlerce resim olan bir web sitesinin resim URL'leri başka web sitelerine eklendiyse botlar tabii ki ana siteye sürekli uğrayacaktır.
404 sayfalarınızı ana sayfanıza yönlendirirseniz sizin için faydası olacaktır.
Ben olsam sitemap.xml sayfama yönlendirip bir denemek isterdim
Bu durumu avantaja çevirip anlık index alabilirsiniz belki.
İyi çalışmalar dilerim.
Üstadım merhaba, günlük 150 - 200 Organik ziyaretçi alırken şuanda 20 - 30'lara düşmüş durumda. Bu düşüş 24 ağustostan sonra başlıyor ve ben o gün hız optimizasyon hizmeti aldım. Site adresimi özelden iletiyorum hocam sizce optimizasyon kaynaklımı düşüş?
Merhaba.
En iyi tahminim sayfa boyutu değerlerinizdeki artış ve optimizasyon sırasında içeriklerinizdeki tag hataları olacaktır.
Bunun dışında güncel içerik üreten bir web sitesi iseniz mutlaka ama mutlaka içeriklerin zamanla ziyaretçi sayısı düşecektir.
Bunları da göz önünde bulundurup bir göz gezdirin web sitenize.
İyi çalışmalar diliyorum.
Google amca site linklerimi indexlemiyor, Google gibi getir 2 haftadır yapıyorum olmuyor neden olabilir acaba
Merhaba.
Sitemap URL'nizi sitenizin footer bölümüne ekleyin. RSS URL'niz mutlaka sitenizin footer bölümünde yer alsın.
Sitenizi kolay dolaşılabilir bir web sitesi haline getirin.
Noindex tagı ile ya da robots.txt üzerinden engellediğiniz sayfalar var ise bunları açıp URL Kaldır aracını kullanarak kaldırın bu URL'leri.
Webmastertools'taki GGG'de şu anda sorun var. Sorun sizden kaynaklı değil. Birçoğumuzda durum aynı. Bunun sebebi;
Uzun bir süredir dünya çapındaki yazılımcılar web sitelerinin anlık index alması için yazılımlar geliştirip GGG sistemini yoruyor. GGG mantığı şu şekilde çalışmaktadır:
Gönderdiğiniz URL Google datasında sıraya alınır ve sıraya alınan URL zamanı gelince botlar tarafından okunur.
Geliştirilen manipülasyon yazılımları URL'lerimizin sıralamalarını çok geriye taşıdığından GGG sorunları yaşıyoruz.
Tabii ki bu sadece tahmin
merhabalar, subdomain ya da subfolder olmadan aynı blog içerisinde birbirinden farklı dillerde blog yazıları yazmanın zararı olur mu? her bir post için ayrı hreflang tanımlamak gerekli mi?
Merhaba.
Zararı olacaktır. Bu nedenle LANG tagı kullanmanız gerekir. Google sizi lokasyon bazlı olarak geriye atar.
Diyelim ki bir sayfanız Türkçe ve Türkçe içerikler giriyorsunuz. O halde o sayfanızda geo position meta taglarını ve lang taglarını kullanmanız gerekir.
Çünkü bir sonraki sayfanız İngilizce olacağından Google web sitenize hangi lokasyonda değer vereceğini bilemez.
Bu da lokasyon hataları sebebiyle sizi İspanya'da 1. sıraya çıkarırken Türkiye'de 21. sırada gösterebilir.
Tecrübeyle sabittir.
Selamlar,
Bazı içeriklerde anahtar kelimeler 5-13 arası sıralama da değişiyor.
Bunun için yapılacak en iyi çalışma tam olarak ne olabilir? (ingilizce sitedir)
Merhaba.
Facebook, Twitter ya da Instagram üzerinden o sayfalara trafik sağlayarak rayına oturmasını sağlayabilirsiniz.
Bilgileriniz çok değerli hocam teşekkürler. Rank Math SEO kullanıyorum. Eğitim sitemiz var. Konu anlatımları var metin ve görsel şeklinde. Burada ki konu anlatımlarının şema türünü seçerken Makale > "Makale" (Makale,Blog Gönderisi,Haber Makalesi var) olarak seçtim bu doğru mudur ? Şema türlerinde kurs var ama o udemy tarzı birşeydir diye düşündüm. 2- Birde yazı linkini başlıktan mı yoksa odak anahtar kelimeden mi üretmesi daha iyi olur.
Merhaba.
Rank Math ve benzeri SEO eklentilerine karşı olduğumu belirtmeliyim öncelikle.
Bu tür eklentiler tahminler üzerinden kriterler oluşturarak sizleri yanlış yönlendiriyor genelde.
Tabii ki %60 kadar kriteri tamamladıklarında yükselişi görebiliyorsunuz. Fakat geriye kalan %40'lık pasta hatalı olduğundan ve eklenti kalkmadan hata ortadan kalkmadığından %40 olarak hep eksik bir skor sayfanız oluyor.
Bu nedenle bu tür eklentileri kullanırken dikkat etmenizi, gerekmedikçe kullanmamanızı tavsiye ederim.
Meta keyword tagı ile ilgili bir güncelleme yapıldı. Bu güncellemeyi kendim tecrübe ederek buldum. Bu tagın kullanıldığı sitelerde Google artık yapay hareketler seziyor. Bu nedenle odak anahtar kelime kullanımını tavsiye etmiyorum. 3 yıl öncesine kadar tavsiyemdi.
Şema türüyle ilgili de bir hata yaptığınızı düşünmüyorum.
İyi çalışmalar dilerim.