Merhaba,
Bu konu aslında çok önem arz ediyor, neden çok önem arz ettiğiniz yazımın en sonunda ifade edeceğim. Öncelikle
@Psyduck; yazınızın altına imzamı atarım.
Performans Optimizasyon konusuna değinilmişken aslında SEO Optimizasyon konusu daha fazla mağduriyet yaratıyor. Pagespeed ve GtMetrix puanlarının artışını SEO Optimizasyonu olarak satan insanlar var, bu puanların hiç bir önemi olmadığını yıllardır anlatıyoruz ancak bu işten para kazanan ve gerçekten ne yaptığı hakkında hiç bir fikri olmayan sözde SEO Optimizasyon uzmanları yaptığı işlemlerin kalem sayısını arttırmak ve hizmet portföyünü şişirmek için çok büyük bir bilgi kirliliği yaratıyorlar. Yapmayın sayın uzmanlar çok komik oluyorsunuz. Bana bir tane arama motorlarında mükemmel seviyede olup bu oranların yüksek olduğu bir web sitesi gösterin. O kadar basit bir denklem ki bu denklemden dolayı bir çok müşterimizin kafası karışıyor ve bu temanın pagespeed değerleri düşük acaba SEO yapısı kötümü diyorlar. Aslında kendi ekmeğine bakan bu arkadaşlar başka insanların isteyerek ya da istemeyerek ekmekleri ilede oynuyorlar.
Yazımın başında belirttiğim gibi bu konu çok önem arz ediyor. Wordpress performans optimizasyonu diye bir şey var mı ? Evet var. Ancak bu optimizasyon wp-rocket, wp-fastest cache, litespeed vb eklentilerden geçmiyor. Bu eklentilerin temel amacı önbellekten okutarak optimizasyon sağlamak ancak bu da aslında bir noktada probleme yol açabilecek durumlar yaratırken düşünüldüğü kadar performans sağlamıyorlar. Eğer gerçekten bir web sitesinin optimizasyonunu yaptım diyerek işlem kalemlerine eklenti kurmayı yazan insanların gönlü rahatsa yazık.
Lütfen wordpress üzerinde herhangi bir tema ya da herhangi bir eklenti geliştirmemiş kişiler kendisine wordpress adı altında bir uzmanlık ismi takmasın, komik oluyorlar.
Wordpress bu forumda hemen herkesin bir şekilde ilişikliği olan bir altyapı, bu kadar suistimale uğraması üzüyor. Yapmayın efendiler.
Not : Eğer bu konu "1" kişi üzerinden değerlendiriliyorsa benim bilgim yok, ben genel izlenimimi bu sektöre yıllarını veren bir forum üyesi olarak aktardım.