Eğer ehliyet almayı düşünüyorsanız, araştırmadan önce başvurunuzu yapın. Pandemi zamanında dersler online idi, zoom üzerinden ders veriliyordu belirli bir saat zoom üzerinden derslere katılmanız gerekiyordu şimdi online değil yüz yüze olması lazım. Hem dersler zaman alacak hem de kurs sonrası başarılı olursanız ehliyetinizin onayı için shgm sıraya giriyorsunuz ehliyet hemen anında verilmiyor.
İzinsiz uçulduğunda nasıl tespit ediliyor demişsiniz, yeni drone cihazlarda sinyal gönderici özellik var diye biliyorum ama bu sinyali alan cihazlarında olması lazım. Benim anladığım kadarıyla izinsiz uçarsanız bunun tespiti mümkün değil ama bir sorun yaşarsanız yada uçtuğunuzu görüntü alıp şikayet olursa bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Ya da aldığınız görüntüyü yayınladığınızda bir şikayet olursa görüntü aldığınız zamana dair izin varmı yokmu sorabilirler. Görüntüyü aldıktan sonra hiçbir yerde yayınlamazsanız arşivlerseniz zaten görüntü aldığınız tespit edilmemiş olur.
Bence siz ehliyet için en yakın zamanda yetkili bir kuruluşa başvurun ordan kesin bilgi alırsınız.