Ticari İHA-0 ehliyetim var. İzin almak zor ve uzun sürdüğü (1-2 hafta) için başvurmadım. Bir çoğumuz maalesef izinsiz uçuşlar yapmak zorunda kalıyoruz.
Anlamadığım bir diğer konu da şu,
Drone'ların kaçak uçuş yaptıklarını nasıl tespit ediyorlar? Diyelim drone'a kayıt yaptırmadım, veya yaptırdım, bir çeşit sinyal mi gönderiyor? Radar mı var ne var herkes cezalardan dert yanmış. 6-7 km ötede çekim yapıp drone'u geri çağırdığımda nasıl tespit sağlıyorlar çok merak ettim bu kısmı.
Çok uzun bir konu bu. Ama kıra olarak cevaplayacak olursam.
500 Gr üstü eğliyet gerekli
TİCARİ UÇUŞLARDA KESİNLİKLE GEREKLİ -> Çünkü ehliyetin yoksa zaten izin alamazsın.
Uçuş izni için uçuş yapacağın bölgenin bilgilerini ve çevresel faktörleri belirtmen gerekiyor.
Bu izinler SGHM'den 2 haftadan önce bi geri dönüş alamazsın. (imkansız) yani çekim takvimini 2 hafta sonradan gibi ayarlaman gerekiyor.
İzin almak zor mu kolay mı ? Muamma. Çünkü bi garantisi yok ama genelde izin veriliyor ama çok saçma sebeplerden de iptal olabiliyor.
Ticari izin zormu demişsin zaten izin alıyorsan yani izin almak demek ben bu bölgede ticari bi uçuş gerçekleştireceğim demek =)
Bilemedim yazmaya üşendim ama aklına soru v.s gelirse telefonla da anlatabilirim uzun uzadıya ama yazmaya üşendim.
Bu arada profiline baktığımda şehir yurtdışı görünüyor. Yurt dışında bu işler biraz daha sıkı. o yüzden oradaki durum az daha farklı =)
Kolay gelsin
Eyvallah hocam sağolasın güzel bilgiler yine de, şu an TR için araştırıyorum. İzin kısmı gerçekten araştırdığım kadarıyla çok absürt şekilde ilerliyormuş. Dediğin gibi 15-20 günden önce bir çok kişi izin alamamış. Bizde biliyorsun müşteriye 20 gün sonrasına takvim vermek bazen çok zorlayıcı olabiliyor, bu kaçak çekim olayını da kim denetliyor onu bilmiyorum.