Real hayatta asabiyetini askerliğe taşırsan o askerlik bitmez hiç.

Çok basit askerlikte ne geride olacaksın ne ilerde olup göze batacaksın ,aralarda olacaksın.İnsanları sakın askerde aptal koymaya çalışma çok rahat belli oluyor.
Usta birliğinde seçeceğin iş mümkünse komutanlardan olabildiğince uzak olsun.Komutanlardan ne kadar uzak durarsan askerlik o kadar rahat geçer.(Genellikle böyledir.)

Alt devre üst devre olayı o kadar korkutulacak bir şey değil. Sonuçta onlarda senin gibi asker başka annenin,babanın çocuğu.Ben askerdeyken üst devrelerle aram hep iyiydi. Bana abi şurası süpürülecek derdi süpürürdüm ego falan hiç olmazdı. (Zaten onlarda utanarak söylerlerdi bana ) zaten 6 aylık yapacağım deyip aralarda takıldım genelde

Ayrıca üst devreler sayesinde çok güzel askerlik yaşadım.Kendi devrelerimden daha çok faydaları oldu. örneğin; Usta birliğin ikinci haftası ortam değişikliği ,alışma derken üst devremdeki sevdiğim bir arkadaş içeriye şarap sokmuş 2 bardak şarap o kadar güzel gelmişti bana Daha çok güzel şeylerde var Sen iyi olursan herkes iyi olur.Benim üst devreler benim devreleri sevmezlerdi. (kısa dönem ) Ama bana karşı çok iyiydiler.

Özet: Rahat askerlik için;
Ulaka olmayacaksın+sabırlı olacaksın+göze batmayacaksın+Sana verilen her görevi yapacaksın+İnsanlarla iyi anlaşmaya çalışacaksın+komutanlara karşı ve üst devrelere karşı (üst devre olayı bazı yerlerde yoktur.çok az asker olduğu için) iyi olacaksın....+Komutanında iyiyse güzel bir askerliğin olur.

Acemi birliğe gelince ne sen sor ne ben söyliyeyim 21 gün geçmek bilmedi.Çektiğimiz rezilliği ne sen son ne ben söyliyeyim.