öncelikle paylasimin icin tesekkürler. Müsadenle bir kac sey eklemek istiyorum
1- Ilk gözüme takilan sey IP üzerinden "lisanslama" olayini yapman.
Burada statik IP'ye göre kullanilmis ancak türkiye'de bildigim kadariyla cogu kullanicida dinamik IP var, yani modem resetlendiginde IP degisiyor. Bu sekilde lisanslama yapmak pek mantikli degil
Cözüm: IP yerine bilgisayarin cesitli parcalarinin unique IDleri/seri numaralari alinip birlestirilip bir key olusturulabilir
2- MySql Remote baglantisi olayi.
Veritabaninin disardan bu sekilde ulasilmasi dogru bir yaklasim degil. Obfuscate yapip yapmamaniz önemli degil (yapsaniz da kirilabilir), burada network baglantilari takip edilebilir.
Cözüm: Lisans yönetimi icin her zaman bir tane API ile hareket etmek gerektigini düsünüyorum. Bu sekilde bir cok bilgi güvende kalacaktir.
3- Lisans Yönetimi
Bu konuda herhangi bir kod yazmamissin. Yani sadece kontrol var ama birisinin bir müsteriyi nasil lisanslayacagi ile ilgili kod yok.
Cözüm: Üstte söyledigim gibi bu olayi bir API ile yaparsan, ve yönetici icin de bir Admin Paneli hazirlarsan, lisans yönetimi gayet güzel sekilde yapilir.
Bahsettigim öneriler dogrusultusunda calisan bir cok yazilim var, hatta r10'da bu tarz bir lisans modülünün satildigini hatirliyorum. Belki uygunsaniz ve bu modülü gelistirmek isterseniz, web tabanli bir lisanslama kontrol modülü yazip paylasabilirsiniz.
Iyi calismalar dilerim
Belirttiğim gibi, "Lisans Doğrulama" bu lisanslama değil

Network kısmına da gelecek olursak, sunucu bazlı çeşitli önlemler de alınabilir. Dinamik IP kısmında da yazdığım yazılım VDS üzerinde çalışma gereksinimi duyduğu için ekleme gereği duydum. Obfuscate türleri vardır. En güvenli şekilde obfuscate yaparsak sorun olacağını düşünmüyorum.