MaxidaTa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir kere her türlü özgürlüğünüz kısıtlanacağı daha doğrusu alışık olduğunuz özgürlük kavramı limitleneceği için ilk 3 gün zor geçer. Ortalama 10 gün sonra da yeni düzeninize alışmaya başlarsınız. Kameralı ve internete sahip telefon yasak. Götüren var mı? Tabi ki var. Eğer kameralı bir telefonunuz var ise telefonu ortalıkta çıkartmamanızı tavsiye ederim.

Yanındaki arkadaşından sen sorumlusun. Adı üstünde birlik. Özellikle hiç bir arkadaşını zor duruma düşürecek bir hareket yapmamaya dikkat et. Komutanının söylediklerine elinden geldiği sürece uymaya çalış.

Asabiyet konusuna gelirsek askerlik sabır işidir. Sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Orada hiç bir şey istediğiniz ya da alıştığınız düzene yakın bile olmayabilir. Tamamen nasıl bir düzeniniz olduğuna göre değişir. Kimisi çok hızlı adapte olurken kimisi de zorlanıyor.

Örnek vermem gerekirse işim gereği çok fazla hareket etmeyen ve bilgisayardan kalkmayan biri olarak çok zorlanmıştım. Gece geç saatte yatan bir adamım ve akşam 9 küsürde uyumayı kabullenemedim bir süre. Hareket çok etmediğim için eğitimler sırasında da zorlanmıştım.

Özellikle kafana takmamaya çalış. Bir şekilde geçiyor. Başlangıçta 1 saat 3 saatmiş gibi geliyor insana ama zamanla alışıyorsun.
Değerli yorumlar.. teşekkür ederim 😊