Valla ben yine olsa yine giderim askerliğe o kadar rahattım. Ama bana göre askerlik zorunlu vatani görev yerine yurt dışındaki gibi maaşlı olmalı diye düşünüyorum. Askere gittiğim zaman çok güzel bir işim ve mesleğim vardı. 15 ay askerlik yaptım evet çok güzelde olsa bu zaman zarfında her şeyden geri kaldım. Ankara'da ulaştırma yazıcısı olduğum için neredeyse askerlik yapmadım diyebilirim usta birliğinde. Ama manisa alaşehirde acemilikte çok çektirdiler. Acemi ve usta birliğinde mesleği veya herhangi vasfı olmayan, sivil hayatta ne iş olursa yaparım modunda olan çok insan vardı. Dışarıda herhangi bir işi mesleği olmayan herkesi maaşlı asker alsalar zaten işsizlik biter ve düzgün bir işi olan herkes hayatına rahatça devam edebilir modundayım. Hatta benim zamanımda askere telefon sokmak yasaktı fakat benim komutan bana birşey demezdi. Bölükteki bir askerin kendi iş yeri vardı ve sürekli gelip işyerini emanet ettiği kişi ile konuşurdu. İşyerini yeni açmış fakat kısa bir süre sonra askerlik çıkıp tescil edemeyincede gelmişti.

Askerlik arkadaş ve görev yaptığın yere göre dönmek istemeyeceğin ve hep özleyeceğin bir şey. Fakat bence bazı şeylerin değişmesi gerekli diye düşünüyorum. Bana hala aynı birlik ve arkadaşlarımı versinler gider dönmem