İstanbul > Antalya > Muğla (Dalaman) üç şehirde uzun süre yaşayan biri olarak tecrübelerimi ileteyim.
Bende sizin gibi zamanı gelince önce İstanbul 'dan > Antalya 'ya göçtüm. Tabi benim zamanlarımda Antalya çok güzeldi (2005-2012) fazla kalabalık değildi.
2017 'den sonra Antalya 'da durdurulamaz bir artış oldu. Özellikle Antalya Merkez'e araçla gitmek oldukça zorlaşıyordu. Trafik ve kalabalık beni sıkmaya başladı ve gerçek fiyatlarda artmaya başladı.
2017 Yılında Fethiye sonra Dalaman 'a taşındım. Fethiye güzel küçük bir ilçe ama yaşanacak 2 yer var (Foça ve Akarca) diğer yerler aslında köyden ibaret. Fethiye Merkez ise oldukça karmaşık ve kötü. Merkez'de otogar ve sanayi olması oldukça pis bir görünüm sağlıyor. Ev fiyatları almış başını gidiyor.
2020 Yılında Dalaman'da bir ev aldım ve buraya taşındım. Düşün Fethiye 'de bir daire fiyatına Dalaman'dan 3 daire alabiliyordun. Ancak pandemi 'den sonra acayip değişti buralar. Bundan 1 - 1,5 sene önce 100K'ya 2+1 ev alabiliyorken şimdi 2+1 evlere 350-400k para istiyorlar (Delirmişler)
Şimdi Dalaman 'daki evimi satıp Antalya 'ya geri dönmeyi planlıyorum. Bunun 2 nedeni var :
1. Dalaman eğitim seviyesi düşük bir ilçe ve burada ne benim nede çocuğumun gelişme imkanı yok. Antalya 'da daha kaliteli eğitim alabilir.
2. Seneye bir E Ticaret projesine girmeyi düşünüyorum ve bu işi Antalya gibi büyük bir şehirde yapabilirim.
Tavsiyem
Antalya biraz pahalı bir yaşam sunar. Ancak iş imkanı ve yaşam kalitesi biraz daha yüksektir.
Muğla şu sıralar Antalya 'dan daha pahalı bir yaşam sunar. Ancak Antalya 'daki iş imkanı ve yaşam kalitesi yoktur.