yapılacak forum çalışmasına göre değişir. onlarca forum satışı alabileceğiniz alternatif var. Ben izlediğim yolu paylaşayım:
Örnek rapor isteyiniz, ya da forum listesini, paylaşmıyorsa zaten direkt kafadan eleyiniz, ben eliyorum.
Tamamını ya da kayda değer sayıda kısmi listeyi paylaşanların verdiği listeyi Ahrefs bulk analysis aracına sokunuz, sitelerin genel durumlarını inceleyiniz. Organik trafikleri, backlink geliş-gidiş durumları vs.
Yine c class ip aracı ile bu listeyi ip kontrolünden geçiriniz.
Eğer gerçekten kullanılan, gerçek üyesi ve trafiği olan canlı forumlar ise faydalıdır. Ama pek çok hizmet verenin sundugu gibi, sırf backlink piyasası için açılmış, site tanıtımdan başa forumu olmayan, tüm topiclerin tanıtım yazıları oldugu, hepsinin aynı ipde barındığı, kısacası çöp bir listeyse gram faydası olmaz, hatta zararı olacaktır.
Ben bu tür paket çalışmalarda tüm listeyi alıp kendi süzgecimden geçirip eliyorum. Gerekirse 300 forum tanıtımı yerine 100 yaptırıp yine 300 parası veriyorum, ama en azından gerçekten yarar sağlayacak sitelerden alıp, diğer şişirmelerin zararından kurtulmuş oluyorum.
bir donanimhaberden, chip ya da shiftdelete forumundan gelen backlinklere kimse zararlı diyemez, yararsız da diyemez. Buradaki linklerden tek tük trafik geldiği bile oluyor, gayet de yararlıdır bu şekildeki otoriter forumlardan gelen backlinkler nofollow da olsa ugc de olsa.
başarılar
Hocam belirttiğin süzgeçten sadece 15 tane forum çıkar, onlarında 10 tanesi tanıtıma izin vermez. Türkiye de aktif olup tanıtıma izin veren forum sayısı çok düşük.